Allegro, Buyvip ...

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Betina75
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Betina75 » 20 sty 2007, 17:42

A ja na allegro dzisiaj szukałam maści na blizny, któraś kupowała tam contratubex. Myślalam że troche taniej dostanę a tu nic!
Może któraś z Was dostaŁa coś na blizny? Bo ja już nie wiem jak szukać

Awatar użytkownika
sysia
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: sysia » 21 sty 2007, 10:51

Jezeli któraś z Was jest zainteresowana bielizną na allegro to zapraszam na priv podam nick
Skupin - 26 pa¼dziernik

Awatar użytkownika
crabro
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: crabro » 21 sty 2007, 17:37

mona124 pisze:No i nie wiem co mam teraz zrobić, nie wystawię mu negatywa, bo też mi wystawi, jemu to wisi, a mi szkoda bo mam same pozytywy. :evil:
Ja też miałam same pozytywy i długo się zastanawiałam czy wystawić negatywa jednemu panu nieprzyjemnemu i agresywnemu, który nie ma pojęcia co to prawa konsumenta.......
Wydzwaniał do mnie z pogróżkami i "przywłaszczył" sobie część moich pieniędzy.

W końcu się wzięłam na odwagę i myślę sobie " a co tam, zrobię dobry uczynek dla innych Allegrowiczów i napiszę jak było i kto to jest."

Oczywiście że od razu wziął odwet (choć wcześniej nie wystawiał mi żadnego komentarza, liczył, że ja też nie będę) i wystawił negatywa, zawierającego same kłamliwe pomówienia. Że kupiłam sukienkę i nigdy za nią nie zapłaciłam i wiele innych niemiłych rzeczy. Poprosiłam Allegro o weryfikację. W końcu da się sprawdzić, że nigdy u tego Pana nie kupiłam żadnej sukienki. Niestety Allegro nie weryfikuje komentarzy :cry: .

Gdybym chciala mogłabym mu zrobić sprawę cywilną i karną (100 % sukcesu) :evil: :evil: :evil:
Ale przecież nie jestem małostkowa ;) :roll:

Awatar użytkownika
shilo
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: shilo » 21 sty 2007, 19:07

ja też miałam taka nieprzyjemną sytuacje jak Crabro. Jeden palant który po wylicytowaniu towaru sprzedawanego przezemnie - konkretnie telefon komórkowy po wszystkim wzywany do zapłaty stwierdził że pomylił sie nie taki telefon chciał i żebym sobie znowu wystawiła ten telefon na aukcje. Kiedy zarządałam zwrotu kosztu za wystawienie aukcji po prostu mnie olał. Kiedy wystawiłam mu negatywa to tak mnie obsmarował że szok. Niestety allegro choć powinno takie rzeczy korygować to nie anulowało tego negatywa z moich komentarzy i teraz za niewinność mam takiego smrodka w opiniach o mnie. :evil:
24.08.2005 nos i usta u dr. Sankowskiego
9.01.2006 korekta noska i ust u dr. Bromy

Awatar użytkownika
mona124
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: mona124 » 21 sty 2007, 19:58

shilo pisze:ja też miałam taka nieprzyjemną sytuacje jak Crabro. Jeden palant który po wylicytowaniu towaru sprzedawanego przezemnie - konkretnie telefon komórkowy po wszystkim wzywany do zapłaty stwierdził że pomylił sie nie taki telefon chciał i żebym sobie znowu wystawiła ten telefon na aukcje. Kiedy zarządałam zwrotu kosztu za wystawienie aukcji po prostu mnie olał. Kiedy wystawiłam mu negatywa to tak mnie obsmarował że szok. Niestety allegro choć powinno takie rzeczy korygować to nie anulowało tego negatywa z moich komentarzy i teraz za niewinność mam takiego smrodka w opiniach o mnie. :evil:
Ja też juz raz mialam taką sytuację z facetem, który wylicytował u mnie głośniki, najpierw się migał, ale pod groźbą zgłoszenia sytuacji allegro oddał mi pieniądze za prowizję, ale tamten miał sporo komentarzy, więc mu zależało żeby nie dostać negatywa, a ten nie ma ani jednego komentarza, nawet nie ma w pełni aktywnego knta. Cos tak czułam, że mogę mieć z nim problem i miałam odwołać jego ofertę, no ale niestetydałam mu szansę jak widać niepotrzebnie :evil:

[ Dodano: Nie 21 Sty, 2007 ]
Sama widzisz crabro, że nic z gnojem nie wskuram, ale spytałam allegro czy jest możliwość zablokowania z jego strony wystawienia mi komentarza, jak narazie czekam na odpowiedź.

Awatar użytkownika
crabro
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: crabro » 22 sty 2007, 13:55

Mi Allegro odpowiedziało, że nic się nie da zrobić, każdy ma prawo do komentarzy, nie sprawdzają czy są prawdziwe i o ile nie ma tam wulgarnych słów to "po wszystkiemu".... :|

Awatar użytkownika
mona124
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: mona124 » 22 sty 2007, 21:39

crabro pisze:Mi Allegro odpowiedziało, że nic się nie da zrobić, każdy ma prawo do komentarzy, nie sprawdzają czy są prawdziwe i o ile nie ma tam wulgarnych słów to "po wszystkiemu".... :|
No i właśnie dzisiaj dostałam od nich odpowiedź. Tak jak mówisz napisali mi tylko, że dziękują mi za zgłoszenie sytuacji, ale niestety komentarze mogą wystawić obie strony. :evil:

Awatar użytkownika
Lunka
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: Lunka » 22 sty 2007, 22:01

Ja na allegro kupilam odtwarzacz mp3. Mial byc sprawny i na gwarancji. A przyszedlszmelc zepsuty i z zerwanymi blombami, czyli rozkrecany i 0 gwarancji. Odeslalam go z powrotem i dodnia dzisiejszego nie widze pieniedzy. Zglosilam sprawe allegro,po czym odpisali mi ze skontaktowali sie ze sprzedajacym ale nic wiecej nie moga zrobic! oh(m1 Gosc dotej pory ma akywne konto nie raczyli nawet temu zlodziejowi go zablokowac!
I ja mam duzo pozytywow chce mu wystawic negatywa ale boje sie odwetowego zlosliwego komentarza z jegostrony.
Ludzie sa podli :?
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... /event.png
28.11.2006r.Skupin 350HP,moje nowe oblicze
------30.03 ---- subcision --------------

Awatar użytkownika
mona124
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: mona124 » 23 sty 2007, 13:57

Lunka ale dlaczego nie zablokowali mu konta, prosiłaś ich o to?? :roll:

Awatar użytkownika
Lunka