DOMOWE ZWIERZACZKI cz. 6

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Livulka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Re: DOMOWE ZWIERZACZKI cz. 6

Post autor: Livulka » 01 gru 2014, 15:06

Straszne to Beatko,bardzo Ci współczuję (pleure
Jakoś sobie nie wyobrażam ,że może moja maleńka mnie zostawić. Mam nadzieję że limit odejść w moim kręgu już się wyczerpał. (triste
Beatko przytulam.
http://www.facebook.com/portalbeautywpolsce" onclick="window.open(this.href);return false;

JAK WEJŚĆ DO GALERII ZAMKNIĘTEJ
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... =26&t=2799" onclick="window.open(this.href);return false;

SAMOUCZEK DLA UŻYTKOWNIKÓW
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 26&t=11210" onclick="window.open(this.href);return false;

Zajrzycie także na nasz portal, można tam przeczytać interesujące artykuły http://beautywpolsce.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 01 gru 2014, 15:24

Dziewczyny , tak mnie wspieracie ze jest mi lzej . Dziekuje (kiss
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Awatar użytkownika
maxi
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: maxi » 02 gru 2014, 15:52

Powiem Wam dziewczyny,ze nigdy nie mielismy w planach psa. Misię wykupilam z niewoli z litosci. Juz opisywalam wczesniej jej historie. Miala wtedy 2,5 roku. Teraz 2 pazdziernika obchodzila 6-te urodziny. Przez te 3,5 roku okazalo sie,ze ani ja ani moj maz nigdy nikogo tak nie kochalismy jak Misie. Ona jest poprostu 8-mym cudem swiata. Zawsze jej mowimy: mama i tata nigdy nie chcieli miec psa ale gdyby marzyli o psie to mialby byc taki jak Ty. Od pewnego czasu zastanawiamy sie co zrobimy jesli Misia odejdzie przed nami. Zakopac w ogrodku? Nie bo moze sie przeprowadzimy. Psi cmentarz? Nie bo jak umrzemy nikt do niej nie przyjdzie. Rozwiazanie znalezlismy przypadkowo, naszym znajomym zmarla kotka po 22 latach,zawiezli ja do skremowania i teraz urna z Szirą stoi u nich w domu. Oni mieszkaja w De. Pierwsze krematorium blisko ich miejsca zamieszkania nie wzbudzilo zaufania mojej znajomej,pojechali do Stuttgartu do innego. Dostali malenka gliniana tabliczke, na ktorej wypisali jej imie i wlozyli do kartonu razem z Szirą odebrali prochy z wypalona tabliczka. Moja znajoma chciala miec pewnosc,ze to beda na pewno prochy jej kota. I my tez mamy taki plan,jesli Misia odejdzie pierwsza to jej prochy beda czekaly na to z nas,ktore pierwsze umrze i maja byc prochy mamy lub taty zmieszane z Misiowymi, zeby zawsze byla z nami.

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 02 gru 2014, 16:46

A w Pl wymuszone jest prawo utylizacji zwierzat, nawet weterynarz po tym jak psa usypia czy sie nie uda operacja cialo zwierzaka ma prawo zabrac do zamrazalki, a potem biora go do utylizacji. Masakra jakas. Ja po tym jak odebralam telefon, ze moja psinka nie zyje, nawet wet by mnie nie powstrzymal, ze nie moge zabrac psa, bo musialby jeszcze walczyc z rozhisteryzowanym wlascicielem. Poza tym nie wyobrazam sobie jej nie zabrac do jej domku.
Z tym najwiekszy problem maja psy zglaszane te rodowodowe FCI, bo wszystko nalezy zglaszac.
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 02 gru 2014, 20:25

chyba przesadzasz, moj piesek byl rodowodowy z mojej zarejestrowanej hodowli i nic nie zglaszalam, a co z cialem to wet pozostawil mojej decyzji.

maxi masz pomysly, ale skoro tak chcesz to jasne, ze tak zrob.
ja do martwego ciala nie przywiazuje zadnej wagi, tak zwierzecego jak ludzkiego.
na pogrzeby chodze, bo musze, ale... brzydze sie lazenia po cmentarzu.

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 02 gru 2014, 20:53

Smierc psa nalezy zglaszac do zwiazku kynologicznego.
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 02 gru 2014, 21:09

ta, jak jestes zeby cos zalatwic i przy okazji wchodzi sie w komputer z danymi hodowli.
nie znane sa mi przypadki, zeby ktos specjalnie zglaszal a wszystkie moje psy i szczenieta mialy rodowod, na wystawy jezdilam, kontakt z hodowcami mialam.

Awatar użytkownika
Midorianka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Midorianka » 04 gru 2014, 18:49

Pozwólcie Kochane, że zmienię temat (happy
Mam pytanie do właścicielek kotów, zwłaszcza tych długowłosych.
Czy Wasze koty też tak masakrycznie zarastają kudlami na zimę? (clin
Oprócz mojej psiej piękności mam też kota -syberyjski Neva Masquerade. Latem kot jak kot, ale jak przychodzi zima to mój Saszka dostaje takiego futra, że nie ogarniam! Zrobię jakieś zdjęcia przez weekend, bo to naprawdę ciekawostka przyrodnicza. (happy Powinnam go czesać z pół godziny co drugi dzień, a nie mam na to zwyczajnie czasu. Szczotkuje go więc raz w tygodniu i powiem, że to jest mało. Zaczyna mi się biedak kołtunic. Nie wiem czy są jakieś sposoby żeby ograniczyć to narastanie futra? On jest teraz dwa razy większy niż normalnie!
"Nie ma brzyd­kich ko­biet, są tyl­ko leniwe. "
Helena Rubinstein

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ulla10 » 04 gru 2014, 22:15

Tez mam nevkę tylko kociczkę :) One już tak bujnie nie zarastają, szczególnie kastratki :))
Jednak wystarczy tego co ma na zakłaczenie całej chaty :D
Kotłtunki ma bardzo rzadko, a i czesana też jest raz na 2 tygodnie nie częściej, bo zauważyłam że czesanie pobudza włos do wypadania i nie da się ogarnąć tego.
Kiedyś czesałam codziennie i im więcej czesałam tym więcej wyłaziło. Teraz spasowałam i jak na jesień nie jest źle.
Ale wiadomo, że gorzej będzie na wiosnę.

A oto kolega mojej Zosi imieniem Nikodem.

upload/1417727451_SAM_9116.JPG upload/1417727652_SAM_9056.JPG

Jest z nami czwarty tydzień i cała jestem przejęta. Powiem jedno, relacje między kotami są dla mnie nieodgadnione.
Jakoś się zaakceptowały, ale to jeszcze nie jest kocia miłość niestety.
Ktoś ma jakieś doświadczenia w dokoceniu???? Każda rada mile widziana!!!
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
Viperka
Senior Moderator Beauty
Senior Moderator Beauty

Post autor: Viperka » 04 gru 2014, 22:58

Jaki śliczny (heart
"Marzyć, oznacza pragnąć gwiazdki z nieba. Działać - to wiedzieć której."

Regulamin forum i GZ: viewtopic.php?f=26&t=739
Samouczek dla użytkowników: viewtopic.php?f=26&t=11210
Portal BwP: https://beautywpolsce.com/