Życie zaczyna się po 40-tce. cz 8.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 8.

Post autor: niebieska » 10 mar 2013, 15:20

http://www.pudelek.pl/artykul/53341/mat ... mi_robila/" onclick="window.open(this.href);return false;

mialam Wam wkleic o chinkach, co sobie twarze podpalaja, ale ten artykul bardziej mnie zafrapowal.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 10 mar 2013, 15:42

pewnie tak było ale Indie to całkiem inny świat, inne myślenie. Gdy tam przyjechałam , od razu mnie uprzedzono że<tu się nie sprząta>. Ten brud dla nas straszny , dla nich był czymś zwykłym, naturalnym. jesli w szpitalu było pozamiatane, to dla nich był szczyt sterylności (giggle . A starowinka, co mogla robić? modliła się....Pewnie też była oszukiwana.Przecież nie ona dzieliła pieniądze....Święty był potrzebny, to go stworzyli. Polityka i tyle.....
Trochę już żyję, to mnie takie rzeczy już nie dziwią.
U nas o Janie Pawle też tylko same pozytywy się czyta, a w zachodnich gazetach bardzo różnie....To jest sztuka socjotechniki. Pamiętam jak płakałam na filmie "Mała ziemia" emitowanym przez naszą tv po śmierci Breżniewa (giggle .
zadowolona

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 10 mar 2013, 16:12

http://kosciol-kat.ucoz.ru/publ/z_histo ... /2-1-0-134" onclick="window.open(this.href);return false;

chcialam poszukac informacji uwiarygodniajacych newsa i takie cos znalazlam.
ciekawe, a material wrzucony na rosyjska strone, na polskiej pewnie dlugo by nie pobyl.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 10 mar 2013, 16:22

coś okropnego!! Brak słów.......
Pojeździłam latem po Chorwacji .Z dala od turystycznych szlaków. pełno opuszczonych, zrabowanych domów.Niektóre popalone, wszędzie slady po kulach....Serbowie uciekali w popłochu.....
Widziałyście film "Róża"? też okropne historie działy się w Polsce i to po wojnie......
zadowolona

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 10 mar 2013, 16:33

nie widzialam "rozy" niestety, troche strach chodzic na polskie filmy, ktore najczesciej sa strata czasu i pieniedzy.
wstyd sie przyznac, ale myslalam, ze tylko w polsce byly obozy koncentracyjne.
gdzie jeszcze bylas babina?
opowiedz o ciekawych miejscach, moze jakies indyjskie historyjki masz?

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 10 mar 2013, 17:16

Mało jeździłam po świecie, bo miałam dużego psa ,którego bardzo kochałam i jak jechałam nad morze { z południa Polski}, to płakałam za nim do Poznania , a potem nastrój też żałobny. (thinking
W lipcu jadę do Chorwacji , ale w inne miejsce, a we wrześniu z koleżankami do Grecji. Nadrabiam stracony czas.
Opowiedziałam mężowi treść tego artykułu i powiedział, ze oglądał to kiedyś w tv. Pewnie późno w nocy szło......
" Różę" polecam, świetny film.Nagród zasłuzonych zebrał moc. Strasznie dobijający ale otwiera oczy na naszą nietolerancję narodościową. Warto zobaczyć.
Szykuję się teraz na "Obławę".
zadowolona

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 11 mar 2013, 13:55

niebieska
mam pytanko dot. twojej diety, czy ty czasami jadłaś ryż lub kasze do mięsa?
co do filmów to nie wszystkie polskie filmy to chłam - różyczka dobry,refleksyjny, sala samobójców też, w ciemnośći również, a nawet ostatnio w tv oglądałam rezerwat, w pierwszej chwili wydawał mi się taki sobie, ale ja tak łatwo nie rezygnuje i obejrzałam do końca, i wcale zły nie był
a ostatnio w ramach dużej ilości wolnego czasu przeczytałam Grek Zorba, oj polecam, można się i posmiać i pomyśleć

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 11 mar 2013, 19:50

z tych filmow tylko rezerwat widzialam i byl to film pelen magii, bardzo klimatyczny, podobal mi sie.
ostatni polski film jaki obejrzalam to "jestem bogiem" i byl to gniot straszliwy.
bardzo sie zniechecilam i niepredko pojde do kina na polski film.
w tv to co innego, nie traci sie czasu, nie potrzeba sluchac chrupania i wachac smrodku popcornu.
kaszy w ogole nie jem (podobno zdrowa), ryz z racji malego spozycia miesa raczej z warzywami, ale i z mieskiem mozna a najlepiej policz kalorie i zdecyduj.
niby to wegle z bialkiem ale to podstawowy posilek na silce, wiec raczej ok.
a grek zorba w postaci anthonego quinna szczerzy do mnie (?) zeby z najblizszej polki, pewnie dlatego sie wyszczerza, ze juz kilka lat lezakuje bezczynnie.

MarysiaM
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: MarysiaM » 12 mar 2013, 08:52

O obozach koncentracyjnych w Jugosławii, o czystkach etnicznych, o masowych mordach, o przerażających metodach mordowania ludzi można przeczytać w książce Wojciecha Tochmana "Jakbyś kamień jadła". Do książki dołączona została płytka CD ze zdjęciami.
A najbardziej przerażające w tej lekturze jest to, że jest to opowieść z czasów współczesnych bo Tochman opisuje konflikt jaki w Jugosławii miał miejsce na początku lat 90. Tak niedawno. I ta świadomość, że kiedy my wiedliśmy w Polsce normalne życie, w tym czasie na tym samym kontynencie, około 2 tys. km od naszych granic, ile to jest czasu jazdy samochodem?, jeden człowiek potrafił strzałem w głowę wymordować dziennie dziesiątki ludzi, w obozach koncentracyjnych ludziom obcinane były nosy, wyłupiane oczy, a masowe zabójstwa dokonywane były nożami i drewnianymi pałkami. Dziesiątki ludzi znikało - zagrzebani w ziemi nie wiadomo do dzisiaj gdzie.
Opuszczone miejscowości które można teraz oglądać przejeżdżając przez tamten kraj są świadectwem strasznej historii - współczesnej historii.
Lekturę polecam ale uprzedzam, że jest poruszająca.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 12 mar 2013, 15:38

Najgorszym "zwierzęciem" jest człowiek!! Zabija dla przyjemności.!!! Az mi coś drży w środku i mam juz do konca zrąbany dzień,jak zobaczyłam te zdjęcie! Ile zla jest na świeci i czlowiek o tym nie wie. Żyje we własnym srodowisku,w miare spokojnym. Usłyszy,zobaczy coś zlego,ale po chwili wraca do swoich spraw,do swojego świata i za chwile juz nie pamieta ze gdzies jest wojna,ze obcinaja ludziom głowy piłą,ze wycinaja kobieta narządy rodne nożami... (headbang
Wierzę w reinkarnację i mam nadzieje ze te skur.... poniosa kiedys zasłużoną kare. (middlefinger (middlefinger (angry
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”