Życie zaczyna się po 40-tce. cz 8.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 8.

Post autor: babina7 » 11 lut 2013, 13:00

może cos doradzicie, bo nie wiem gdzie sie udać. Od tygodnia rano nie mogę podnieść nogi, problem z założeniem majtek i skarpetek....Boli mnie od biodra z tyłu {tu gdzie zwykle mamy takie dołeczki po bokach kręgosłupa}. Jakby jakaś linka w środku się naciagała. Z siadaniem też mam problem, kalectwo normalnie....Może to nerw kulszowy?Miała któras zapalenie nerwu kulszowego albo korzonków?
Jutro idę zrobić {bez skierowania} rentgen lędźwi ale nie wiem czy to nie mięśniaki. Parę lat temu zdiagnozowano duże 7 i 5 cm i polecano usunąć. Leczyłam "Tombakiem", zmalały ale nie byłam u gina już kilka lat i zastanawiam się czy one nie urosły i może naciskają na jakiś nerw? Pod koniec ciąży miałam podobne objawy, w ósmym miesiącu nie mogłam chodzić, bo tak bolało. Tak kombinuję, że zrobie rentgen i z nim pójdę do ortopedy?Zapisałam się też do dobrej ginekolożki.
Miała któraś usuwane mięśniaki? Podobno po operacji boli jak po cesarce?
zadowolona

Awatar użytkownika
eweplu
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: eweplu » 11 lut 2013, 14:07

Babina dobrze, że zapisałaś się do ginekologa, niech ci zrobi USG, te Twoje bóle to mogą być z kręgosłupa, ja miałam kiedyś taki w nodze, a okazało się, że to wszystko od kręgosłupa, może coś naderwałaś, zbyt intensywnie ćwiczyłaś ?
Nie wiem czy zrobią Ci RTG bez skierowania, słyszałam, że nawet prywatnie musi być skierowanie, to samo na tomograf, a co innego rezonans magnetyczny , na rezonans można bez skierowania. Chyba, że masz jakieś znajomości.
CKN - 10.08.2010r. Dr. Stępniewski :)

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 11 lut 2013, 14:25

Rentgen robią. Dzwoniłam i chyba pójdę jutro. Poczytałam i wychodzi mi, ze to jednak będzie nerw......Rano mam ścierpnięte stopy {bolą jak staję, a taki objaw występuje} a ból w lędźwiach mam od dawna ale tak żebym nie mogła nogi podnieść to jeszcze nie było! Nie boli na środku , wzdłuż kregosłupa tylko z boku. Ból może promieniować co prawda ale jakoś czuję, że to chyba macica uciska na ten nerw. Tylko jakie badanie zrobić? Rentgen tego nie wykaże...
Zdjęcie jednak zrobię dla pewności.
Jak ja nie lubie chodzić po lekarzach!!! (envy
zadowolona

Awatar użytkownika
eweplu
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: eweplu » 11 lut 2013, 16:15

No najlepiej by było zrobić to USG dopochwowe. Mnie z kręgosłupa bolał cały pośladek i promieniowało mi to aż do nogi, że bolało mnie przy chodzeniu.
CKN - 10.08.2010r. Dr. Stępniewski :)

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Quer » 11 lut 2013, 16:34

a moze to korzonki? Powody moga bys rozne. zawiało Cię, skrzywienie, "starcie" kręgu i nacisk na nerw. Wtedy jest ból promieniujacy i pewnie wiele innych powodów.
Na ból kregosłupa ja miałam zalecane wygrzewanie + poduszka profilujaca, masci ogolnodostepnę. Sa takie pod głowę i pod krzyż. W drastyczniejszych przypadkach podaje się zastrzyk, chyba rozluźniający miesień w obszarze bólu.

Od mięsniaków to chyba nie...
a co to jest ten 'tombak"?

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 11 lut 2013, 17:29

Tombak, to facet, który leczy naturalnie. Organizuje wczasy i wydaje książki. Kilka dolegliwości wyleczyłam jego {a właściwie starymi metodami, bo on bazuje na starych, zapomnianych już metodach. Fajne są jego sokowe głodówki. Po lekturze jego książek nabyłam sokowirówkę dla siebie, córki, chrześnicy i wszyscy pijemy soczki już kilka lat.
Leczyć można się samemu, tylko trzeba zdiagnozować co właściwie człowiekowi się dzieje....
Mięśniak jak duży, to może uciskać na nerw.Podobnie jak płód. Tym bardziej, że ja mam tyłozgięcie....Już w ciąży lekarka mi powiedziała, że TO sie odezwie po latach
zadowolona

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 11 lut 2013, 20:58

a pijawek nie probowalas przystawic?

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 11 lut 2013, 21:11

(rofl na macicę nie działają

sreberko
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: sreberko » 11 lut 2013, 21:36

Rentgen raczej nie wykaże. Na rezonans/MRI/ w ramach NFZ długie oczekiwanie, prywatnie zrobią już ale za 450 zł.
Poproś lekarza o skierowanie na badanie EMG, krócej się czeka a prywatnie 80 z zł / jedna noga/, określą poziomy ucisku na nerwy jeśli takie są.
"Jeśli Chcesz Oglądać Tęczę, Musisz Dzielnie Znieść Deszcz".

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 12 lut 2013, 09:07

Dzięki, nawet nie słyszałam o takim rezonansie. Jak tylko uda mi się wcelować nogą w skarpetkę i majtki i je założyć na siebie { miałam już kilka prób i dalej chodzę po domu bez.....) to pójdę zrobić prześwietlenie.
Odnośnie pijawek! Na TVN Style oglądałam zabiegi upiększające z wykorzystaniem tychże stworzonek. Jak dla mnie , coś obrzydliwego ale chyba bardziej skuteczne niż zakładanie nici złotych czy z kwasu polimlekowego.....
http://pijawki.org/maseczka-lifting-pijawkami" onclick="window.open(this.href);return false;
zadowolona

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”