Moderator: Zespół I

Cholera, to ja też spalam mięśnie a nie tłuszcz!! ;?annoush pisze:Witajcie, babeczki, bardzo dlugo nie bylo mnie na forum, do 40 brakuje mi jeszcze kilku lat, ale Wasze posty zawsze byly tu najciekawsze i kiedys czesto je podczytywalam. Super temat, trzymam za Was kciuki!![]()
Ullrike, ekspertem nie jestem, ale mam swietnego trenera i moge przekazac jego sugestie; jesli chcemy spalac tkanke tluszczowa, trzeba przestrzegac 2 zasad:ullrike pisze: I jaka z tego konkluzja ?? ..a zgrozo ja zamiast chudnac z tluszczu to spalam swoje miesnie.,!!
Dlatego dalej ten moj tylek wciaz mi sie nie podoba ,dlatego wciaz motyle u ramion fruwaja!!!
Co ja zle robie? za duzo cwicze ...napewno zle jem.
Bo zadnej diety nie stosuje .jem malo miesa za to duzo owocow ,serkow warzyw i slodyczy .Szarlotek z lodami tez.
Od razu jak przyszlam po dzisiajszym dniu wrabalam kawal poledwicy jako bombe bialkowa...wczoraj zjadlam na wieczor placki ziemniaczane ociekajace olejem bo takie uwielbiam.
Trzeba bedzie jesc wiecej bialka hmm i troche poczytac na temat jak spalac swoj tluszcz a nie mase miesniowa jakze cenna i jak ja odbudowac..
macie jakies porady co teraz robic?
1. Najlepiej cwiczyc rano, przed sniadaniem (u nas silownie sa czynne od 5 rano i wiekszosc ludzi chodzi przed praca). Przed cwiczeniami dobrze jest zjesc jakis owoc i wypic szklanke wody. I oczywiscie pic wode w trakcie cwiczen. Jesli rano nie mamy czasu, mozna cwiczyc pozniej, ale na dwie godziny przed treningiem nie wolno nic jesc. Jesli cos zjemy, to organizm spala kalorie, ktore niedawno dostarczylismy, a nie tkanke tluszczowa.
2. W ciagu pierwszych 60 min po treningu trzeba cos zjesc, najlepiej bialkowego. Jesli nic nie zjemy w tym czasie, to organizm spala miesnie, czyli cala praca pojdzie na marne.
Mam nadzieje, ze te porady na cos sie przydadza
Od lezenia i niejedzenia tluszcz sie nie spali. Wtedy najpierw traci sie wode, potem spala miesnie. Jak przy wszystkich dietach-cud, kiedy w ciagu paru tygodni traci sie kilka kilogramow (wody i miesni).ullrike pisze: Moze nie jest glupia calkowicie glodowa dieta i do tego totalny bezruch .Lezec i czekac a niech organizm spala nagromadzony tluszcz.
A dopiero pozniej wytrenowac miesnie