dzisiejsze związki

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
marta20wawa
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Re: dzisiejsze związki

Post autor: marta20wawa » 14 paź 2009, 12:43

nikolettkaa pisze:za czynsz płacą rodzice?:O niee,, kobieta musi byc troszkę niezależna finansowo -przynajmniej ja tak mam , nichciała bym tułmaczyc ,się ,ze kupiłam figi za 59,90 pln bo akurat miałam taki kaprys :-? każdy powinnien mieć swoje zaskórniaczki 8-)
całkowicie sie z Toba zgadzam!
Niewielu ludzi dostaje to, czego pragnie i tak niewielu zasługuje na to, co dostaje....."

Awatar użytkownika
agus_dan
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agus_dan » 19 paź 2009, 20:14

Widze ze wiekszosc trzyma jednak kase razem. Ostatnio poznaje pary, ktore jednak maja osobne konta, ba za wszysko placa po polowie, czynsz, zakupy,wycieczki,kolacja w restauracji, nawet kawa. wszystko jest 50/50, maja swoj dom i kredyt tez splacaja razem-nie sa malzenstwem.Druga para jest juz po slubie i tez ma wszystko osobno,
Myslalam juz ze jestem jakims mamutem na wymarciu, my mamy 2 osobne konta i 1 razem, oglonie wszystko jest wspolne, np ja chce operacje nosa-to bede miala jak oszczedzimy, pozniej on kupi sobie motor.
Ogolnie jestem za mieszkaniem ze soba, duzo sie o sobie dowiedzielismy, a tak poza tym to milo sie budzic i zasypiac ze soba.
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.

15/06/10 operacja noska -dr Łątkowski

Awatar użytkownika
OMEGA
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: OMEGA » 20 paź 2009, 10:14

Przed ślubem mieszkaliśmy razem i każdy miał swoje konto, płaciliśmy za wszystko 50/50, no może nie idealnie 50/50 ale mniej więcej :)
Planowaliśmy, że po ślubie każdy będzie miał swoje konto i założymy jedno wspólne.
Jednak jakoś tak się ułożyło, że zdecydowaliśmy się na jedno wspólne. Wzięliśmy kredyt na mieszkanie i bank wymaga aby pensje wpływały na jedno konto i jakoś tak zostało, że bez sensu jest nam jeszcze jakieś grosze przelewać na własne konta, więc je zamknęliśmy i mamy jedno. Jak to będzie w przyszłości to nie wiem, jak również nie wiem czy to dobry pomysł mieć jedno. Jestem dopiero 2 miesiące po ślubie.
Ale czasami jak idę do kosmetycznego..płacę kartą..do sklepu z bielizą..zapłącę kartą..to jakoś tak mi trochę dziwnie, że ja wydałam kasę na coś a on sobie nic nie kupił. I też pozostaje sprawa prezentów, zaraz święta, wolałaby aby prezent był niespodzianką i abym nie widziała ile kosztował, tak samo jemu chciałaby zrobić niespodziankę a mają wspólne konto to trochę ciężko..nic nie jest tajemnicą..
Z drugiej strony tak jak wspomniałam jak płacę kartą to za kosmetyke to za bieliznę np. i mam wyrzuty sumienia, że wydałam np. 200zł a on nic sobie nie kupił a z drugiej strony widzę na koncie, że on wypłacał z bankomatu, wydał np. 150zł nic sobie nie kupił i nie wie na co wydał..tzn. np. na jedzenie na mieście, papierosy itp, ale nic sobie nie kupił i potem jak jak dojdzie co do czego, to zastanawiam się czy mi nie powie 'Ty sobie cały czas coś kupujesz a ja nic'' i boję się, że będą takie spory, ale narazie spróbujemy z tym wspólnym..
27.04.11r dr Stępniewski korekta powiek górnych
03.02.12r usta emervel 1ml
19.09.12r
[/color] usta emervel 1ml
[/color]

16.12.2010 r. - Pamięta się te rzeczy, których nie można zapomnieć

Awatar użytkownika
aldi090
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: aldi090 » 20 paź 2009, 10:51

OMEGA zawsze możesz i w każdej chwili założyć sobie oddzielne konto...
nie można od razu myśleć o najgorszym..
ale jeśli to się nie sprawdzi to tak jak pisałam wyżej :-D
wytrwałości życzę...
Prawdziwe szczęście daje jedynie marzenie o przyszłym szczęściu...
http://emoty.blox.pl/resource/100.gifna pewno Bromahttp://emoty.blox.pl/resource/100.gif

Awatar użytkownika
marta20wawa
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: marta20wawa » 20 paź 2009, 13:30

"OMEGA"]zastanawiam się czy mi nie powie 'Ty sobie cały czas coś kupujesz a ja nic'' i boję się, że będą takie spory, ale narazie spróbujemy z tym wspólnym...
ja tak wlasnie miałam i dlatego mamy teraz osobne konta. z tymi prezentami bylo tak samo :/
Niewielu ludzi dostaje to, czego pragnie i tak niewielu zasługuje na to, co dostaje....."

Awatar użytkownika
nikolettkaa
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: nikolettkaa » 22 paź 2009, 13:02

moja koleżanka ( choć to zbyt mocne slowo) , która pracuje w tym samym centrum handlowym co ja -powiedziała mi ,że kupiła mieszkanie we wrocławiu! a pytam jej skąd jest ona -że z warszawy - ja mówię to super - pytam jej to tam sprzedałaś a tu kupiłaś -ona że nie ,a po co ? suma sumarą wyszło ,ze ma dwa mieszkania a jest w moim wieku 20 lat !oba kupione nie dawno... -, wiem ,ze dobrze nie zarabia -bo zajęła moje poprzednie stanowisko -a ja tam zarabiałam na cały etat 1100 pln .. myślę i myślę ,ale zauważyłam ,ze codziennie przychodzi po nią jej facet - dość dobrze wyglądający i kiedyś podczas pewnej rozmowy ona wygadała się ,ze to jej facet - i jest starszy od niej o 17 lat arf przepraszam , ale nie potrafię tego pojąć jak dziewczyna w wieku 20 lat moze być z 37 letnim facetem -ps są razem ponad 3 lata , więc wychodzi na to ,ze zaczeli się spotykać jak ona miała 17 ,a on 34 arf ..... nie wiem czy jest z nim dla korzyści finansowych czy jak ... dookoła tylu fajnych młodszych facetów ...a taka roznica wieku mnie przeraża - możę nie gdyby ona miała 30 a on 45 to jest ok... czy też ona 27 a on 42 .. ale 20 latka z 37 latkiem to całkiem inne priorytety,
ona wciąż tylko myśli o tym jak wygląda ,czy się nie rozmazała , czy dobrze na niej ubrania leżą - do pracy przychodzi w 10 cm szpilach , które kupił jej jej facet - a w pracy przebiera je w trapki, wieczorem znów przebiera w szpile bo wie , ze on po nią przyjdzie :badgrin: -czy to nie chore??
11/2009 Piękne vhp ;) 500 ;)
2011- planuje usta i policzki

Awatar użytkownika
toxic
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: toxic » 22 paź 2009, 13:41

To zalezy nikolettkaa ... bo mi tez trudno pojac takie zwiazki , ale biorac pod uwage ze nie ktorzy faceci w tym wieku ( np 37) maja tok myslenia 20 latka, jest to zrozumiale. Podejrzewam ze twoja "koleznaka" nie jest z nim z milosic ... tylko dla pieniedzy:)
24 MARCA 2010 Dr.Kasprzyk 265 TRF - w koncu je mam :)

http://pdgm.pitapata.com/j3qqp2.png

Awatar użytkownika
nikolettkaa
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: nikolettkaa » 22 paź 2009, 13:50

tylko dziwi mnie to, ze 37 faceta -podnieca bycie z 20 latką ? :-//hmmm
11/2009 Piękne vhp ;) 500 ;)
2011- planuje usta i policzki

Awatar użytkownika
aldi090
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: aldi090 » 22 paź 2009, 14:23

a dlaczego ma nie podniecać??????????????
młode 20letnie jędrne ciało??????????????????
to chyba nie jest dziwne...przynajmniej dla mnie ;)

on z nią jest dla sexu ona z nim dla kasy - proste ;)
Prawdziwe szczęście daje jedynie marzenie o przyszłym szczęściu...
http://emoty.blox.pl/resource/100.gifna pewno Bromahttp://emoty.blox.pl/resource/100.gif

Awatar użytkownika
toxic
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: toxic » 22 paź 2009, 14:51

aldi090 pisze:on z nią jest dla sexu ona z nim dla kasy - proste ;)
:bravo
24 MARCA 2010 Dr.Kasprzyk 265 TRF - w koncu je mam :)

http://pdgm.pitapata.com/j3qqp2.png

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”