chorobliwa zazdrosc

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 29 mar 2009, 20:58

katelg pisze:
Sabrina, jak mogłaś nie powiedzieć koleżance czegoś takiego :roll: ?

Nie mieszam sie gdy sprawa mnie nie dotyczy.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 29 mar 2009, 21:32

no ale dziewczyny, o czym my tu dyskutujemy? Facet od madziary wykreca galy w jej obecnosci za prostytutkami! To nie jest wspolne ogladanie jakby nie bylo ogolnodostepnego czasopisma na rynku typu playboy czy ckm. To sa dwie rozne sprawy!

Madziara on sobie zdaje sprawe, ze mu oczy lataja. A nawet jesli w pierwszym momencie nie pomysli, to i tak zaraz sie spostrzeze. I nie odwraca wzroku. A potem sie obraza????
Przeciez to on tobie sprawia przykrosc, a nie odwrotnie.

Pytalas czy sa faceci, co sie za kazda spodniczka nie ogladaja? Moj jest taki :-)
Powiem ci jeszcze cos: mam dobrego znajomego, ktory owszem co i rusz ma inna... wiem o tym, bo on tego nie ukrywa. Czyli tez niby taki, ktory powinien sie gapic babkom w dekolt, co? Nic z tego, nie przy mnie. Chociaz nie jestem jego dziewczyna, tylko dobra znajoma... facet umie sie zachowac. Przeciez nie bylabym "zazdrosna", ale moze byloby to nie na miejscu. I owszem, jesli mu sie jakas dziewczyna na ulicy spodoba, to tez to skomentuje i mnie to rybka.

Co jeszcze chcialam powiedziec? Grzecznymi uwagami albo i zartami facetem nie potrzasniesz, zostanie jaki byl.
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

czarnulka21
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: czarnulka21 » 29 mar 2009, 21:48

szpaczek pisze:madziara40,
madziara40 napisał/a:
nie zapomnę jak siedziałam z nim na plaży i ja mówię coś do niego a on w tym czasie gapi się na biust lezącej nagiej panienki...
to juz zupelnie inna sprawa....
dokładnie to już zupełnie inna bajka :roll: długo bym z takim raczej nie była w związku :evil:
zgodze sie ze szpaczkiem to zupelnie co innego.

Ja nie mam nic przeciwko temu zeby moj maz ogladal sobie jakies dziewczyny w gazetach (moze dlatego ze tego nie robi,przynajmniej nie w mojej obecnosci) ,ale ja sama lubie sobie popatrzec na kobiety i ich ciala. Ale gdyby obracal sie za nimi na ulicy to by byla zupelnie inna bajka :evil:

Awatar użytkownika
Marta86
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Marta86 » 30 mar 2009, 02:21

Pozwole sobie przyłączyc się do rozmowy.

Nie chciałabym aby odebrano mnie tutaj jako zadufana w sobie osobe bo taka absolutnie nie jestem-traktuje ludzi z szacunkiem i tego samego oczekuje wobec swojej osoby, mam pewne zasady ktorych przestrzegam i jednoczesnie oczekuje od partnera.

Nie wyobrażam sobie aby mężczyzna,który ze mna jest, mówi,że mnie kocha, ze jestem piekna i ta jedna jedyna oglądał sobie gołe baby,czy też filmy...
Przecież skoro jestem tak wspaniała i zadowalam go w 100% pod każdym względem to czemu ogląda inne kobiety?!
Mój narzeczony w bardzo szczerej rozmowie juz kilka lat temu (jestesmy ze soba prawie 7lat) sam powiedział,ze nie interesuja go inne kobiety i ze nie potrzebuje ogladac golych lasek skoro wszystko co lubi i pragnie odnajduje w mojej osobie.

Nie oceniam tutaj par u ktorych tego typu kwestie wygladaja inaczej oraz ich absolutnie nie potepiam-poprostu w przypadku mojej osoby nie wyobrazam sobie bycia z mezczyzna dla ktorego nie bylabym wystarczajaco atrakcyjna,pociagajaca itd. by musiał szukac zaspokojenia lub tez przyjemnosci ogladajac inne kobiety.
8.07.2008r.
dr M.Pastucha

Awatar użytkownika
Aguuu
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: Aguuu » 30 mar 2009, 07:57

ja też mogę się przyłączyć?

Chciałam tylko powiedzieć, że zazdrość leży w naturze kobiet (a przynajmniej większości) więc nie rozumiem czemu piszecie, że nie powinna być zazdrosna. Każda kobieta chce być tą jedyną, wyjątkową i powalającą wyglądem dla swojego faceta.

Zatem jak facet ogląda się za innymi, czy też ogląda inne, to normalną reakcją jest, że gdzieś tam w środku coś zapika z zazdrości. I czemu to ma być złe? Przecież zależy nam na facecie, czyli normalne (przynajmniej dla mnie) że nutka zazdrości może wystąpić.

Inną sprawą jest jak facet ogląda babki w gazecie czy necie przy Tobie, czy też ślini się na każda inną, to już beszczelne... :doubt:

madziara40
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: madziara40 » 30 mar 2009, 09:20

Marta86, w twojej wypowiedzi odnajduje bratnią duszę... i gratuluję faceta !

Dobrze poczytać tyle opinii... Przede wszystkim utwierdziłam się, że jednak jestem normalna ( bo już naprawdę zaczynałam wątpić ) Pomyślę teraz nad tym w ten sposób: nie podoba mi się to, i ma prawo tak być. Nie muszę cierpieć , starać się dostosować i tylko trzeba znaleść jakieś rozwiązanie. Po Waszych wypowiedziach zaczełam analizować różne jego zachowania w celu ocenienia jego szacunku do mnie ... analizuję nadal....

Dziekuję Wam wszystkim

Awatar użytkownika
Aguuu
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: Aguuu » 30 mar 2009, 10:25

i chyba jeszcze trzeba oddzielić, zawieszenie oka na ładnej kobiecie przypadkowo spotkanej na ulicy (faceci to w końcu wzrokowcy) nawet mój wzrok nie raz przyciągają atrakcyjne kobiety. A siedzeniu w domu i ślinieniu się gapiąć w monitor, czy gazety.

Co innego zawiesić oko, a co innego zaspokajać się w ten sposób.
"Melodia jest jak pierwsze spotkanie, pociąg fizyczny, jak seks. Słowa zaś są jak dłuższy związek"

Awatar użytkownika
doneczka11
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: doneczka11 » 30 mar 2009, 16:12

ja to z kolei znajduję bratnie dusze w dziewczynach, które nie są zazdrosne 8-) 8-)
wiadomo, że każdy ma swoje zdanie i rację, ale dla mnie jeżeli sobie ogląda to ok, gorzej jakby chciał czegoś więcej.. :? same patrzenie to nie zbrodnia i nie wierzę dziewczyny, że nawet nie spojrzycie na innego mężczyznę.. nie mówię, że od razu byście chciały z nim jakis romas, ale zwykłe spojrzenie i ewentualna ocena ciacho/nie ciacho, przystojny, dobrze zbudowany/chucherko...

Awatar użytkownika
Aguuu
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: Aguuu » 30 mar 2009, 16:20

Ile dziewczyn, tyle reakcji...
"Melodia jest jak pierwsze spotkanie, pociąg fizyczny, jak seks. Słowa zaś są jak dłuższy związek"

Awatar użytkownika
doneczka11
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: doneczka11 » 30 mar 2009, 16:22

dokładnie ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”