ostatnio ogladany film....cz2.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Morgane
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: Morgane » 28 lut 2009, 23:40

UWAGA MOŻLIWY SPOILER!!!

Ja wczoraj byłam na "Oszukanej", film bardzo dobry ale nie do końca podobała mi się gra Angeliny Jolie, jej gra wydawała mi się w wielu scenach sztuczna i czasami była nieprzekonująca. Natomiast aktor Jason Butler Harner grający seryjnego mordercę Gordon'a Northcott'a był rewelacyjny i uważam, że to on powinien był dostać co najmniej nominację do Oscara. Filmy Clinta są świetnie wyreżyserowane ale kilka rzeczy nastawionych na udramatyzowanie akcji mi sie nie podobało, jak np elektrowstrząsy, które w USA po raz pierwszy zastosowano w 1938 roku i motyw siekiery (nie będę pisać więcej bo mnie zaraz zlinczujecie za spoilery :-) ), prawdziwe morderstwa nie były tak brutalne i nie było ich tyle.

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 01 mar 2009, 11:42

Morgane pisze:prawdziwe morderstwa nie były tak brutalne i nie było ich tyle.
no niby tak ale to przeciez tylko film i dzieki naciagnieciu pewnych faktow uzyskali taki efekt ze film caly czas ciekawi i nie nudzi.

;)
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: karolka69 » 01 mar 2009, 14:04

Morgane pisze:prawdziwe morderstwa nie były tak brutalne i nie było ich tyle.
Ale masz na mysli morderstwa w tym filmie?

Mi tam sie podobał, a przeciez film to film, nie musi przedstawiac dokladnych faktow;)
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png
13.07. 2009- JUŻ PO
350cc HP, anatomiczne, pod mięsień, Eurosilicone - implant pekl po 9 latach

19.06.2019 - wymiana na okragle 450cc ES

Awatar użytkownika
bluebeleczka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: bluebeleczka » 01 mar 2009, 14:58

karolka69 pisze:nie musi przedstawiac dokladnych faktow;
dokladnie.
film w zalozeniu to kolorowa ilustracja fabuly lub zdarzenia, ale to ze film jest na faktach dodaje mu walorow. ten film wlasnie ten walor posiada.
Morgane pisze:nie do końca podobała mi się gra Angeliny Jolie, jej gra wydawała mi się w wielu scenach sztuczna i czasami była nieprzekonująca
ja powiem szczerze ze nigdy sie specjalnie jej gra nie zachwycam. w pewien sposob ona mnie drazni.
"Life is a stupid game, but atleast the graphics are awesome!"

Awatar użytkownika
Morgane
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: Morgane » 01 mar 2009, 15:19

Ja też przecież napisałam, ze mi się film podobał :-)
Wiem też, że to tylko film i zdecydowana większość filmów opartych na faktach naciąga historię lub całkowicie zmienia niektóre wydarzenia :-) właśnie między innymi po to, by udramatyzować akcję i wywołać takie a nie inne reakcje u widza.
W "Oszukanej" też było wiele innych rzeczy zmienionych na potrzeby filmu, do których nie mam zastrzeżeń. Np w morderstwa zamieszana była też matka Gordona, chłopak, który udawał bądź też nie jej syna (piszę tak, dla tych którzy nie widzieli filmu, wtajemniczeni wiedzą czy był jej synem), powiedział prawdę policjantowi dużo, dużo wcześniej itd.
Po protu nie podobało mi się to przedstawienie morderstw. Na miejscu zbrodni rzeczywiście znaleziono siekierę poplamioną krwią, kości, włosy, palce trzech ofiar, które zostały spalone niedaleko kurnika. Rzeczywiście chodziły w tym czasie pogłoski, że Gordon zamordował około 20 dzieci. Udowodniono jednak kilka morderstw.
Choć po namyśle, chyba jednak muszę Clintowi przyznać rację, jednak dobrze pokazał motyw z siekierą. Z początku to przedstawienie morderstw "zalatywało: mi takim przedstawieniem z "Piły" (nie chodzi mi o obraz ale o odczucia) ale teraz myślę, ze się czepiałam :-) Jednak dobrze, ze było to tak pokazane. Tu się myliłam. W rzeczywistości takie morderstwa mogły być równie brutalne lub jeszcze bardziej. Przypomniało mi się teraz jak dawno juz temu widziałam zdjecia z egzekucji mafijnych i zdjęcia z wypadków drogowych i rzeczywiście wygladało to strasznie. Poza tym (tu napiszę oczywista rzecz)każde morderstwo jest brutalne i nie powinno mieć miejsca.

Awatar użytkownika
Juliette2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: Juliette2 » 03 mar 2009, 00:15

Nie POLECAM

"Dzień w którym zatrzymała się ziemia"

Dla mnie film kompletnie o niczym, nie wiem co miał pokazać. Szkoda czasu. Kilka motywów ściągniętych z innych filmów.

"EDEN LAKE"

Film ma smutne zakończenie i jest brutalny. Dobry instruktaż jak się nie powinno zachowywać wobec tubylców. Miałam smutny nastrój po nim, bo jest naprawdę ciężki. Ale pokazuje też, że psycholów można spotkać wszędzie. Denerwowało mnie, że tak głupio postępowała ta para.

Awatar użytkownika
marta2454
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marta2454 » 03 mar 2009, 10:24

mnie także się podobał film ..Oszukana ,,moim zdaniem Angelina nieżle zagrała swoją rolę
03.03.2010 Plastyka brzucha - dr Brzuchański :)

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: karolka69 » 03 mar 2009, 19:36

Ja tez obronie Angeliny, bo moim zdaniem swietnie zagrala. Jak zawsze:) 8-)
13.07. 2009- JUŻ PO
350cc HP, anatomiczne, pod mięsień, Eurosilicone - implant pekl po 9 latach

19.06.2019 - wymiana na okragle 450cc ES

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 03 mar 2009, 19:46

Juliette2 pisze:"EDEN LAKE"
ten film jest zbyt brutalny jak dla mnie ,a najgorsze jest to ze zyjemy w takich czasach ze wszystko moze sie zdarzyc ,a mlodziez jest coraz gorsza :?
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Awatar użytkownika
renusia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: renusia » 03 mar 2009, 21:48

misialeczek24 pisze:Juliette2 napisał/a:
"EDEN LAKE"
ten film jest zbyt brutalny jak dla mnie ,a najgorsze jest to ze zyjemy w takich czasach ze wszystko moze sie zdarzyc ,a mlodziez jest coraz gorsza
To prawda :( Po tym filmie zaczelam bardziej myslec o dobrym wychowaniu moich dzieci. strach pomyslec w jakie towarzystwie moga sie obracac jak dorosna:? "Eden Lake" jest tylko dla ludzi o mocnych nerwach.

Misia Super foteczka 8-)
"PiĂŞkno: siÂła ktĂłra kobieta oczarowuje kochanka, a przeraÂża mĂŞza"

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”