Na emigracji-czyli jak sie odnalezc ?cz.3

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 10 lut 2009, 15:02

Londyjka pisze:Ja kilka lat temu bylam jedynie na takich tabletkach,ale tez nie byl(byc moze zle dobrane)to dobry srodek(tycie,depresja- wiadomo, hormony) potem przeszlam na naturalna antykoncepcje (i powiem wam,ze z cala pewnoscia nie byla to wstrzemiezliwosc ) do tego czasami prezerwatywa,i tak kilka lat, a dzidzie zaplanowalismy w dni plodne i wszsytko jak mialo byc tak bylo, wiec w moim przypadku natura zrobila swoje .
hihi---tak tez bylow moim przypadku ! :badgrin: :badgrin: :p
Londyjka pisze: Ale po porodzie bede jednak szukala dodatkowej antykoncepcji bo nie planuje narazie drugiej dzidzi jakby jednak naturalna metoda zawiodla.
oj..ja jeszcze nie wiem...jak to ze mna bedzie... :roll:
tabletek nie chce brac...spirali sie boje...
masakra...http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... nfused.gif
(poza tym...ja sie juz przyzwyczailam... bez niczego.... :oops: ... :-) :-) :-) )

........................................................................
kurde...jaki my mamy dzisiaj wiatr !!! :o
nic sie nie wyspalam... :cry: ... rano polamalo mi parasol na spacerze... :evil:
(... lepiej dzisiaj nie wychodzic na dwor ... bo mozna poooleciec w chmury http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... aciaga.gif...hihi)

...najgorsze, ze jak tak teraz sobie siedze w domku--- zaczynam za duzo jesc... :oops: :oops:
i ciagle szukam czegos w internecie.....................................nawet jesli tego nie potrzebuje.... :x
jeden kurs mi tylko zostal...inne sie wlasnie pokonczyly... i musze teraz znowu dwa tyg. na gimnastyke czekac.... :doubt:

poza tym-obiecalam sobie rzadziej wchodzic na rozowe forum ! :oops: (zreszta juz nie pierwszy raz :badgrin: )
-ale naprawde, musze odzwyczaic sie troche http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... nawija.giftymbardziej ,ze teraz do niczego mi nie jest potrzebne.... :oops: :oops:
(spedzam tutaj duzo za duzo czasu...!!! i wstyd mi normalnie przed innymi ,ze czasami zajmuje sie taaakimi pierdolami ... :roll: :oops: )

Awatar użytkownika
marta2454
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marta2454 » 10 lut 2009, 17:11

Londyjka, jeżeli chodzi o poród tak urodziłam moją Mayunie w Anglii i szczerze nie żałuje ,rodziłam ją w wodzie dokładnie 2,5 godz wanna jest duza mogłam sobie obrać każdą dowolną pozycję, która była dla mnie wygodna woda była cieplutka dodawała ukojenia chociaż nie myslcie że usniezała ból ,ból był ale da się go znieść jak tylko ujzysz swoje maleństwo zapomnisz o bólu ze szcześcia:))))) dziewczyny a możecie cos wiecej napisać o tym implancie ja narazie biorę tabletki ale powiem szczerze że wolałabym spiralkę lub ten implant ,ponieważ z moją pamiecią to róznie bywa
03.03.2010 Plastyka brzucha - dr Brzuchański :)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png

Awatar użytkownika
renusia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: renusia » 10 lut 2009, 18:50

Samanthii pisze:poza tym-obiecalam sobie rzadziej wchodzic na rozowe forum
Nawet o tym nie mysl :!: Nie wyobrazam sobie "Emigracji.." bez Ciebie :doubt:
marta2454 pisze:ból był ale da się go znieść jak tylko ujzysz swoje maleństwo zapomnisz o bólu ze szcześcia
Podpisuje sie pod tym 8-)
marta2454 pisze:dziewczyny a możecie cos wiecej napisać o tym implancie ja narazie biorę tabletki ale powiem szczerze że wolałabym spiralkę lub ten implant
O implancie wiem tylko tyle ,ze wszywaja Ci pod ramie, jest niewidoczny i ledwo wyczuwalny. Po chyba trzech lata sie go wymienia.
Spiralka- Bardzo sie jej balam, szczegolnie zakladania :? Niepotrzebnie bo praktycznie nic nie bolalo, uczucie jak podczas badania ginekologicznego. Teraz, prawie po trzech latach zupelnie o niej zapomnialam. Czuje sie tak samo jak przed zalozeniem. Moge ja polecic na zasadzie ,ze u mnie sie sprawdzila ;)
Londyjka Przy wypisie ze szpitala dostaniesz ulotke z wszystkimi dostepnymi srodkami antykoncepcji 8-) a jak po 6 tygodniach pojdziesz do lekarza na badanie kontrolne to on pomoze Ci wybrac najodpowiedniejszy dla Ciebie srodek anty :-)
"PiĂŞkno: siÂła ktĂłra kobieta oczarowuje kochanka, a przeraÂża mĂŞza"

Awatar użytkownika
anja177
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: anja177 » 10 lut 2009, 18:58

Pozwolę sie wtrącić troszke:) jesli chodzi o antykoncepcję, to moja siostra od niedawna ma wlasnie implant- zalozyla go niedlugo po urodzeniu dziecka (caly czas karmi piersią). Powiem Wam, ze chwali sobie ten implant- zalozenie go trwalo doslownie chwilę (igłą), z tego co wiem bezbolesne. Popytam ją o więcej szczegółów jesli ktos jest zainteresowany:)
:)

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 10 lut 2009, 19:29

A zaczelam drzec ze strachu!!!
Nie chodzi o antykoncepcje bynajmniej... :roll: chcialabym...
czytam forum Szkocji i prawie 90% porodow odbywala sie na zasadzie: epidural+ kleszcze!!!!!! Boze! Wole,zeby mnie dobili! Nigdy w zyciu kleszczy! Wiem miej wiecej jak to wyglada,to cos okropnego i traumatycznego, Renata1 mnie przed tym ostrzegala!
ponoc nie mozna miec tu cesarki na zyczenie :!: :!: Boje sie,ze jak z bolu nie uda mi sie we wodzie to tylko to mnie czeka?? :?: :?: JA NIE CHCE JUZ RODZIC!!!!!!!! WOLE BYC W CIAZY!!
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
renusia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: renusia » 10 lut 2009, 19:57

Londyjka pisze:ponoc nie mozna miec tu cesarki na zyczenie Boje sie,ze jak z bolu nie uda mi sie we wodzie to tylko to mnie czeka??
Kochanie nie martw sie na zapas. Ostatnio kolezanka urodzila przez cesarke, dosc dlugo meczyly ja bole i zdecydowali sie ciac.
Najlepiej spytaj sie o to swojej poloznej. Wiesz... ile ludz tyle opini, najlepiej zapytac sie specjalistow 8-)
"PiĂŞkno: siÂła ktĂłra kobieta oczarowuje kochanka, a przeraÂża mĂŞza"

Rene1
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rene1 » 10 lut 2009, 21:26

Londyjka, Hej kochanie, nie wiem jak u Ciebie, ale w Birmingham nie ma najmniejszego problemu z cesarka na rzyczenie, idziesz do lekarza, mowisz, ze chcesz i ustalasz termin, Moja bratowa tak robila, :-D
Isc za marzeniem i znowu isc za marzeniem - i tak - wiecznie - az do konca.

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 10 lut 2009, 21:48

Niestety czytajac forum rodzacych z mojego miasta stosuja tu te okropne metody... :( a cesarki ponoc nie,chyba ze wyjscia nie ma.(jak w polsce) Moze Anglia jest dalej z postepem niz Szkocja...
Nie chce nawet o tym myslec bo paralizu dostaje na sam dzwiek tych slow...
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
anne21
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: anne21 » 10 lut 2009, 22:17

niestety moj urlop dobiegl konca :cry: :cry: :cry: jutro trzeba znow do pracy...chociaz w ogole mi sie nie chce..ostatnie kilka dni bylo super..i mam nadzieje,ze to dopiero poczatek ;) ;) hihihi....poznalam kilka milych osob...w koncu normalnych a nie jakies pustaki..ktore sieczke w glowie maja :badgrin: 8-) .......

Rene1
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rene1 » 10 lut 2009, 22:41

Witam wszystkich.

A wiec zaczne od tego, ze nie mam juz swojej spiralki i w ciazy to na 100% nie jestem (ale tego to akurat bylam pewna). Pojechalam dzis do tego Family Palnning Center, jak zawsze w tym miejscu wszyscy byli bardzo mili i serdeczni. Powiedzialam co sie dzieje, od razu na miejscu wykonano mi test ciazowy, po czym wskoczylam na samolocik ( :o pierwszy raz sie z nim spotkalam w UK) Lekarka dokladnie mnie zbadala, stwierdzila, ze spiralka lekko zmienila pozycje, ale nadal mozna ja zostawic, ja jednak postanowilam juz wczesniej, ze chce sie jej pozbyc i tak tez zrobilam. Usowanie prawie wcale mnie nie bolalo, to byla chwilka. Pozniej jednak straznie rozbolal mnie prawy jajnik, masakra, podano mi od razu 2 paracetamole, pani zapytala jak forme antykoncepcji planuje w przyszlosci, powiedzialam, ze jeszcze nie wiem, dostalam pudlo Durexsow i wrocilam do domku. Poszlam spac, wstalam przed 18, bol nadal odczowam, ale zaczelam mniej krwawic, mam wrazenie, ze do jutra juz calkowicie przestane. Teraz tylko musze czekac na okres, aby sprawdzic, czy nie wypadnie mi w czasie operacji, jesli do konca grudnia nie dostane, od pierwszego marca zaczynam brac tabletki na zachamowanie krwawienia, aby sie przypadkiem w czasie operacji nie przytrafilo.

A do tego wszystkiego jakies grypsko mnie bierze, katar juz sie przyplatal i taki straszny bol w plecack i nogach. Ach lepiej teraz niz za 2-3 tygodnie.

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie.
Isc za marzeniem i znowu isc za marzeniem - i tak - wiecznie - az do konca.

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”