Zabawne powiedzonka i inne przedziwne pomysły naszych dziec

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
milucha
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: milucha » 08 sie 2008, 09:34

Jennys... a skad sie wziely maply..????

... ;) Dzieci sia boskie !
Marzenia sie spelniaja,trzeba tylko mocno chciec...

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 08 sie 2008, 09:54

milucha, małpy to dla nas bułka z masłem :badgrin: ;) ;)
W końcu musiałam przerobić dokładnie historię powstania dinozaurów, no i tych cholernych ssaków. Misiek tylko nie załapał, że my to też ssaki :badgrin:
Przez ¿ycie trzeba przejœÌ z godnym przymru¿eniem oka, daj¹c tym samym œwiadectwo nieznanemu stwórcy, ¿e poznaliœmy siê na kapitalnym ¿arcie, jaki uczyni³, powo³uj¹c nas na ten œwiat. (S.J. Lec)

Awatar użytkownika
natalya
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: natalya » 08 sie 2008, 15:00

Jennys pisze:natalya, w takim razie to dla Ciebie
Jennys, dzieki :!: 8-)
twoj Misiek nie ma sobie rownych! :-D
18.07.07 dr Cieslik- calkowita korekcja nosa
12.08.08 dr Cieslik- powiekszenie ust

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 12 sie 2008, 10:08

To znowu ja ;) . Dziewczyny, piszcie coś, bo w końcu wyjdzie na to, że tylko ja mam cudaka w domu :badgrin: ;)

Wchodzę do pokoju, Miś leży na podłodze z głową przy ziemi. Pytam, co robi.
A on na to - Węszę....

Misiek puścił bąka. Pytam, czy chce kupkę, a on: Nie, pruknąłem tylko tak dla zabawy, żeby mi było miło :roll:

Misiek rozmawia ze swoją wychowawczynią z przedszkola przez telefon o wycięciu migdała. Pani pyta go: A czym Ci Michałku wycięto migdała. Misiek: No jako to czym, nożykiem. Takim specjalnym nożykiem do wycinania migdałów!

I na koniec, doszliśmy w końcu z Misiem do sprawy ssaków. Aby wyjaśnić rzecz raz na zawsze, tłumaczymy mu, że ssaki ssą mleko mamy, opowiadamy o różnych zwierzątkach, mówimy, że ludzie też są ssakami i on też. Na co Misiek: Mamusiu, przecież ja już nie jestem ssakiem :!: Byłem ssakiem, jak byłem mały.

To tyle dziś :-D :badgrin:
Przez ¿ycie trzeba przejœÌ z godnym przymru¿eniem oka, daj¹c tym samym œwiadectwo nieznanemu stwórcy, ¿e poznaliœmy siê na kapitalnym ¿arcie, jaki uczyni³, powo³uj¹c nas na ten œwiat. (S.J. Lec)

Awatar użytkownika
szpaczek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: szpaczek » 12 sie 2008, 11:39

-Maciuś zdejmij bluzkę
-nie.......
-Maciek daj ją zmienimy bo jest taka brudna że nie moge na to patrzeć
-To wyjdz z pokoju
No to wyszłam bo bym sie nie edukacyjnie roześmiała w głos

Babcia prowadzi oficjalna rozmowe przy kawie w sprawie zawodowej , podchodzi Maciuś:
-babciu masz "czipsie" ?
-no mam Maciusiu , mam
-a gdzie masz "czipsie" ?
- no tam gdzie Ty siusiaczka -oświadcza zawstydzona Babcia
-ale gdzie??
BABCIA POKAZUJE POD SPóDNICE
-no tutaj wnusiu...
-tutaj masz "czipsie" ? PYTA ZDEGUSTOWANU MACIUś
NA TO JA :
-mamo ale jemu chyba chodzi o chipsy....
-tak tak KRZYCZY URADOWANE MłODE "czipsie" , "czipsie" , gdzie masz "czipsie" ????
WYZNANIE EX-DZIEWICY
Diabłu dam miłą chwileczkę
By zaś odpust zjednać
Panu Bogu świeczkę
Mnie już niepotrzebna
Jonasz Kofta

Awatar użytkownika
Anielicanrw
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: Anielicanrw » 12 sie 2008, 12:23

Macius....Misiek....poplakalam sie ze smiechu.... :-D

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 12 sie 2008, 19:28

Bardzo lubie ten watek :-D :-D :-D :badgrin: :badgrin: :badgrin:

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 13 sie 2008, 01:16

virriel, i to nie dzięki nam się tworzy.... :badgrin:
A z ostatniej chwili jeszcze krótka wymiana zdań z moim synem.
Misiek załatwia swoje poważne potrzeby w publicznej toalecie. Ja, absolutnie załamana kupą rzeczy, które muszę trzymać, Miśkiem, żeby się nie dotknął przypadkiem czego nie trzeba itd. itp., mówie w końcu:
- Misiu, proszę rób szybko kupkę.
Miś: - Tak, będę robił najszybciej jak potrafię.
...I po krótkiej przerwie:
- Ale niestety, ja bardzo długo robię kupkę, wiesz?

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 02 wrz 2008, 13:44

No dobra, to znowu my. Ale długo nas nie było, a poza tym MIś na wakacjach rozwinął swoją inwencję :badgrin:
Zapisałam kilka tekstów:

1. Kupiliśmy w Disneylandzie maskotkę robota Walliego, no i tatus mówi do Misia, że jak wrócimy do Polski, to pójdziemy sobie do kina, żeby zobaczyć film o Wallim. Miś, po chwili zastanowienia: Ale wiesz tatusiu, jest pewien problem...., znudziło mi się już kino
;)
2. Misiek ugryzł mnie niechcący dość mocno, widzi, ze jestem zła, myśli, żeby znaleźć jakąś wymówkę, i w końcu mówi z ulgą: To z miłości!!!!

3. Jedziemy metrem, odjeżdżamy coraz szybciej ze stacji, na co Misiek - O! Przyszybca!!!

4. Oglądamy różne relikwiarze w Notre Dame. Miś przygląda się jakiemuś krzyżowi i w końcu całkiem poważnie nas uświadamia: O! Tak kiedyś wyglądały wagi!!!

5. Rozmawiamy z TŻem o jakimś gościu na plaży, który powiedział dowcip. Na co nasz wścibski synuś od razu: A o czym ten pan dowcipował?

i juz na koniec:
Przejeżdżamy przez granicę niemiecko-polską, no i tata zaczyna tłumaczyć Misiowi jak to z tymi granicami jest i było kiedyś, ale Misiek przerywa mu po chwili i stanowczo mówi: Tato, nie musisz mi tego mówić! Ja to wszystko dobrze wiem!

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 13 wrz 2008, 09:44

To znowu ja, oczywiście :badgrin: ;)
Dzieci w przedszkolu słuchają Jeziora Łabędziego, nagle Miś zaczyna gadać, kręcić się itd. Pani upomina go, na co Miś wstaje i mówi: Wiesz dlaczego to zrobiłem? Żebyśmy mogli lepiej zrozumieć tę muzykę :badgrin:

Dzieciaki zaczynają pracę z podręcznikiem, więc pani opowiada im o nim i pyta, co im się z nim kojarzy. Dzieci nim, a Misiek wstaje i mówi (DEMONSTRUJĄC :roll: ): No jak to co? Podręcznik - ponieważ nosi się go pod rączką!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”