Zabawne powiedzonka i inne przedziwne pomysły naszych dziec

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 17 lip 2008, 08:59

virriel pisze:Jennys- Twój Miś jest bezkonkurencyjny :-D
Dzięki :roll: :-D

Renata1, widać, że doświadczona laska.

A, i jeszcze coś z wczorajszego dnia. Bylismy u znajomych, przyjechali też jeszcze jedni znajomi z dzieckiem (dzieciaki chodzą do tego samoego przedszkola). Zbliża się ósma, więc ci znajomi wołają do pokoju dzieci swojego synka, żeby już przyszedł, bo się zbierają.
Po chwili okropny ryk w pokoju, Misiek przbiega zalany łzami, ledwo moze coś wykrztusić. Zbiegli się wszyscy, oglądamy go, zaczyna się dochodzenie, w końcu Miś odzyzkał mowę, więc pytamy, co się stało. Na co on, przez łzy: Ja nie chcę się zbierać!!!
Przez ¿ycie trzeba przejœÌ z godnym przymru¿eniem oka, daj¹c tym samym œwiadectwo nieznanemu stwórcy, ¿e poznaliœmy siê na kapitalnym ¿arcie, jaki uczyni³, powo³uj¹c nas na ten œwiat. (S.J. Lec)

Awatar użytkownika
Pati
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Pati » 21 lip 2008, 16:13

wczoraj - okrutny bol glowy mnie dopadl. Mowie do mojego synka!
Misiu powiedz tatusiowi, zeby mi dal tabletki, a on na to z powazna mina:
przyklo mi bardzo mamusiu, tak baldzo bym chcial to dla ciebie zlobic, ale nie moge niestety
Ja: alez dlaczego:
on: nie widzisz, pracuje przeciez...
(skladal pranie, uwielba to robic, czesto mi pomaga, wczesniej marwilam sie, ze nie zrobie tego przez ten bol glowy - synek sie przejal i poskladal)

kultusowy samochod nie ma hmory, bo wstal prawa noga-
(czyt: turkusowy samochod nie ma humoru bo wstal lewa noga, (takie jego zabawy))
i nagle odpowiedz - przeciez samochod nie ma nog

Awatar użytkownika
renusia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: renusia » 21 lip 2008, 19:50

Pati No synek Ci sie udal :-D
Dzieciaki sa niesamowite ;-)

Dzisiaj slonko fajnie grzalo wiec wskoczylam w bikini i poszlam na ogrod sie opalac.
Moja 2.5 letnia corcia bawila sie obok. Po chwili podeszla i klepie mnie po moim flakowatym :roll: brzuchu. Mowie do niej
-Widzisz jaka mama ma brzydka skore na brzusiu? Najlepiej by ja wyciac.
Po chwili mala przybiega znowu i mowi
-Plosze mama zlub cykcyk... I wrecza mi obcinacz do paznokci :shock: ;-)
"PiĂŞkno: siÂła ktĂłra kobieta oczarowuje kochanka, a przeraÂża mĂŞza"

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 23 lip 2008, 09:46

renusia, boska mała!!!! :lol: :lol: :lol:
pati, jakbym słyszałam mojego synka :-P

Opiekunka Misia przekłuła sobie pępek. Przychodzę do domu, a Mis w progu krzyczy niezadowolony: Ola ma w pępku kulki!!! Moja żona nigdy nie będzie miała w pępku kulek :evil: :!:

BTW, Miś, poza żoną, opowiada często też o swoim synku :lol:

A! I przypomniała mi się jeszcze histroria z muzeum, gdzie można było kupić miniaturki dinozaurów (Misiek jest absolutnym znawcą tematu!). Podeszliśmy do sprzedawczyni, oglądamy, no i pani pyta Misia (tonem jak do malutkiego chłopczyka) - Pokaż paluszkiem, którego chcesz dinozaura, chłopczyku. A na to Miś stanowczo - Welociraptora!!!
Przez ¿ycie trzeba przejœÌ z godnym przymru¿eniem oka, daj¹c tym samym œwiadectwo nieznanemu stwórcy, ¿e poznaliœmy siê na kapitalnym ¿arcie, jaki uczyni³, powo³uj¹c nas na ten œwiat. (S.J. Lec)

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 24 lip 2008, 15:59

Jennys pisze: Podeszliśmy do sprzedawczyni, oglądamy, no i pani pyta Misia (tonem jak do malutkiego chłopczyka) - Pokaż paluszkiem, którego chcesz dinozaura, chłopczyku. A na to Miś stanowczo - Welociraptora!!!
Ale jej utarł nosa :lol: :lol: :lol: ;-)

A ja ostatnio jadę w autobusie i jakiś 2 chłopców- max 7 lat dyskutuje na temat marek samochodów. Jeden do drugiego mówi- a wiesz jaki to jest samochód z LWEM na masce? Tamten drugi nie wie, wiec ten pierwszy mu opowiada- Jaguar :-P A za chwile- a widziałeś kiedyś Aston MARTINI? :-P :-P :-P :lol: słodkie to było ;-)

Awatar użytkownika
natalya
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: natalya » 24 lip 2008, 20:12

Jennys, jestem fanka twojego miska :!: :-D
18.07.07 dr Cieslik- calkowita korekcja nosa
12.08.08 dr Cieslik- powiekszenie ust

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 06 sie 2008, 22:12

natalya, w takim razie to dla Ciebie:

mówię dziś do Misia: Michałku, jesteś najmądrzejszym chłopczykiem na całym świecie, mówiłam Ci już?
a on na to: Nie.
Ja, niesamowicie zdziwiona: Jak to, nie mówiłam Ci??????
Miś: Dzisiaj nie...

(wychowaliśmy sobie potwora, co :?: ;) )

Misiek bawi się latarką, świeci mi na twarz i nagle mówi zachwycony: Mamusiu, jaką ty masz ładną buzię!
Po czym każe mi otworzyć szeroko usta, podświeca mi do środka latarką i znów z zachwytem:
I jakie masz piękne gardło!

Awatar użytkownika
renusia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: renusia » 06 sie 2008, 22:34

Jennys :-D :-D :-D Synka masz niesamowitego!!!
Jennys pisze:każe mi otworzyć szeroko usta, podświeca mi do środka latarką i znów z zachwytem:
I jakie masz piękne gardło!
No i chyba lekarz z niego wyrosnie :-) ;)
"PiĂŞkno: siÂła ktĂłra kobieta oczarowuje kochanka, a przeraÂża mĂŞza"

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 06 sie 2008, 22:44

Dzięki renusia :p :p
Kim to on już miał nie być..... ;)

A jeszcze z dzisiejszych opowiastek przypomniało mi się, jak wchodzę do pokoju, a on opowiada coś tatusiowi i właśnie mówi:
...i tak śmierdząco prukałem, że ho ho ho ho ho ho ho!!!

I z innej beczki (ale mi się przypomina ;) ). Miś miał w poniedziałek wycinanego migdała. Mój TŻ wziął sobie do kliniki Playboya, no i czekając na zabieg pokazuje Misiowi jakieś auta, gadżety itp, pomijając biedne panie bez ubrania ;)
W końcu trafiła się jakaś strona z pikantnymi dowcipami (tymi z rysunkami), a Miś zobaczył i woła: O tatusiu, przeczytaj mi, tu jest jakaś opowieść!

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 08 sie 2008, 09:11

Wiem, wiem, że Was zamęczam Misiem cały czas. Ale muszę się jeszcze podzielić czymś, ponieważ wczoraj umarłam z.... osłupienia.
To chyba początek egzystencjonalnych problemów mojego dziecka.
Miś zapytał: Mamusiu, a kto wszystkich urodził, jak jeszcze niebyło nikogo, ani ciebie, ani babci, ani innych ludzi????

No i kręgosłup mi dzis odpada, bo musiałam pół dnia pokazywać Misiowi jak to z małp człowiek ewoluował do pozycji stojącej :badgrin: ;) Dobrze, że wie jak powstała Ziemia, dzięki ci National Geographic!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”