chorobliwa zazdrosc

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
ariela
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: ariela » 30 gru 2007, 12:42

No i to mnie moze nie tyle denerwuje co mam taka obawe ze on zerkajac mysli: Ale super kobietka a mojej wiele brakuje np albo cos podobnego... w sensie ze porownuje...
7.09.07 --> To by³ mój dzien :)

*75C*

Awatar użytkownika
beniaminn
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: beniaminn » 30 gru 2007, 13:12

ariela pisze:Aha i czy np. z kolegami prowadzicie jakies dyskusje typu: Doda to ma super piersi a ta to tamto . JAk to jest:)
Nie obracam się w gronie facetów,których rajcują dyskusje o Dodowym biuście..Co to zresztą za przyjemność zachwycanie sie częściami ciała,nawet tymi zakrytymi.. :-D Kiedy kogoś kochasz...kochasz go jako osobę..nie za to,czy ma odpowiednie wymiary..Wy czasami tego nie rozumieci,chcecie się zmieniać,wmawiacie sobie,że te ,które maja więcej sa lepiej postrzegane..ale my staramy sie was wówczas zrozumieć..Robicie to w końcu dla waszego lepszego samopoczucia..Pytasz ,czy zwracamy uwagę na inne kobiety...Skłamałbym gdybym powiedział ,że nie...Tylko to nie oznacza,ciągłego oglądania się za nimi na ulicy i robienia przytyków pod waszym adresem..Jeżeli ktoś jest z wami,bo podoba mu się tylko wasza cielesnośc,to możecie się bać..Ale kiedy jesteście ze sobą ,bo sie kochacie ,szanujecie i wspieracie...Nigdy nie jest idealnie..a piękne chwile często przeplataja się ze zwykłą codziennością...Najważniejsze to się jej nie poddać...
jestem ..jaki jestem

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 30 gru 2007, 13:31

A czy to nie jest tak,ze jak sie facet patrzy na inne to czegos mu u swojej brakuje? Ze jakby miala to wszystko to by nie mial po co sie ogladac? Tez mnie to zastanawia of wielu lat... :roll:
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

karolinka
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: karolinka » 30 gru 2007, 13:43

ariela, nie jestem facetem , ale mam kolegów, i jak jestesmy na imprezie, to kilku z nich ciagle o dupach gada, i kazda przechodzaca dziewczyna obgadaja, a najgorsze jest jak sie zwracaja do mojego chłopaka i sie pytaja : ej a ta fajna jest, zobacz jaki ma tylek, patrz, patrz teraz ! ta to bym .... i wiecie jak dalej leci gadka, wtedy mój chłopak patrzy sie na mnie i sie smieje a do nich mówi "nie wiem, ja tu mam swoja" ale czasami wydaje mi sie ze chciałby sobie z nimi tak popatrzec i pomarzyc :doubt:

przykro mi wtedy :( , przykro mi kiedy sam sie zagapi na jakas dziewczyne, zazwyczaj blondynkę, takie to od razu widzi, no i kazda wystrojoą

przykro mi wtedy :( nie wiem czemu chłopaki tego nie rozumieją, że to boli
chyba juz nie powinnam na ten temat wchodzic bo i ja zaczne z igły widly robić, niepotrzebnie sie nakrecę

Awatar użytkownika
ariela
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: ariela » 30 gru 2007, 15:18

karolinka pisze:ale czasami wydaje mi sie ze chciałby sobie z nimi tak popatrzec i pomarzyc
Tak takie sytuacje tez mialam ze siedzielismy np gdzies w lozy na imprezie i jego koledzy (ci wolni) dyskutowali glosno ze patrza na tą patrz na tamtą a moj wiadomo nie patrzyl ale tak jak mowisz mialam wrazenie ze chetnie tez by z nimi podyskutował.

Moj kumpel kiedys fajne zdanie powiedzial : ze chocby facet byl z najpiekniejsza kobietą świata to i tak bedzie ogladal sie za innymi pięknymi kobietami.
7.09.07 --> To by³ mój dzien :)

*75C*

Awatar użytkownika
daria_1
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: daria_1 » 30 gru 2007, 17:47

Każdy facet zwraca uwagę na fajną laske,jeżeli nie jest gejem ALE,jest właśnie duże ALE!!!! Jeżeli facet jest na poziomie,robi to bardzo dyskretnie.
Jedynie prymitywne prostaki w OBECNOSCI SWOJEJ DZIEWCZYNY ogladaja się za innymi kobietami. Jeżeli facet wie,że takim zachowaniem RANI swoją dziewczynę i DALEJ to robi,to dla mnie jest skończonym palantem.
My kobiety nawet na tym forum piszemy,że jakiś facet jest super,a z innym to bym zgrzeszyła..itp i co z tego? nie ranimy tym nikogo,bo nasi faceci o tym nie wiedzą.
Ja tez zerknę na fajnego mijającego mężczyznę ,ale zrobie to tak,że maż nie widzi.Trwa to ułamek sekundy i tyle.
sabrina ja tez tak uwazam 8-) bylabym tylko zla jak by sie ciagle ogladal za kims ale jak na chwilke zerknie to nic wielkiego, ja jak widze jakiegos fajnego typa to tez na chwilke spojrze,pomysle "ale przystojny" i to wszystko. bzdura zaraz myslec ze jak chlopak na jakas spojrzal ze cos mu brakuje albo cos tam, jak sie jest z kims razem to czuc chyba czy sie jest kochanym, czy partner jest szczesliwy.

Awatar użytkownika
natalya
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: natalya » 02 sty 2008, 10:59

kazdy facet oglada sie za ladnymi dziewczynami, po prostu taka natura. nawet ja sie ogladne jak przejdzie fajna laska wiec nie ma co sie dziwic facetom ;) ale nie do przyjecia jest, jak sie z tym afiszuje lub komentuje i prownuje do swojej kobiety przedstawiajac ja w negatywnym swietle :evil: takiego faceta to tylko kopnac w tylek :roll: jednak jak robi to dyskretnie, to niech sie patrzy, bo i tak nic na to nie poradze ;) , a jesli chodzi o aktorki, to mi to kompletnie nie przeszkadza, jak moj facet sie na nie patrzy, bo moze sobie tylko pomarzyc :badgrin: a ja sie tylko smieje :badgrin:
18.07.07 dr Cieslik- calkowita korekcja nosa
12.08.08 dr Cieslik- powiekszenie ust

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 02 sty 2008, 21:28

Ja rozumiem,ze jacys faceci moga sie patrzec jak ktos ladny przejdzie,taka natura wzrokowcow i nic na to nie poradzimy. Tylko zastanawia mnie fakt czy jak to robi to dlatego,ze jest ladniejsza niz jego i z ta swiadomoscia patrzy,dla estetyki, czy tak po prostu patrzy bo patrzy... :o
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

VAGINKA
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: VAGINKA » 02 sty 2008, 22:57

Londyjka,
wg mnie patrzy bo patrzy a nie stara sie porównywac.
Faceci mają mniej "nasrane" w głowach niz my dziewczyny my ciągle sie porównujemy a faceci nie. Cos niesamowitego ze np jak w pracy pojawia sie nowa kobieta to czujemy taką zazdrośc natomiast jak w pracy pojawia sie mezczyzna i to zajefajny to faceci nie robią z tego problemu potrafią sie odrazu z nim zakumplowac i wszystko gra, natomiast z nami jest inaczej mamy tendencje do porównywania a jesli wszyscy np tą nową bardziej lubią to jest nam poprostu przykro a faceci tak nie mają.
12.12.2007 powiekszenie piersi Dr Kasprzyk

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 02 sty 2008, 23:44

no wlasnie waginka,tez to zuwazyla,ze to my baby strasznie sie porownujemy i dlatego jak facet spojrzy z zainteresowaniem na inna to od razu czujemy sie od niej brzydsze i mamy zepsuty humor na kilka dni i potrafimy to latami wypominac :-D a faceci nie rozumieja dlaczego czujemy sie brzydsze i po chwili nawet zapominaja jak ten ktos wygladal,ot popatrza i juz. Popatrza bo jest ladna na przyklad. Tylko w naszych lbach istnieje zagrozenie,ze jak juz musi to znaczy,ze ladniejsza. Przynajmniej u mnie w glowie tak jest wiec wciaz sie na tym zastanawiam i swira mozna dostac :roll: Moze to stad,ze kiedys slyszalam,ze jak sie facet oglada za innymi to znaczy,ze nie jest w pelni zadowolony z tego co ma...nie wiem ile w tym prawdy... :doubt:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”