Moderator: Zespół I

Ja wykupiłam na receptę, ok. 70 zł. A czy bez recepty sprzedają to wątpię, warto się zapytać.Jennys pisze:Ribomynyl oczywiście na receptę, tak?
Też długo się zastanawiałam i obdzwoniłam lekarzy (mamunię), kolerzanki i kuzynki, które mają dzieciaczki i opinie były naprawdę rózne. Trzeba podeść do tego na chłodno. Od wszystkich chorób nie uciekniemy, na rynku jest wielki wybór ale czy to nie po częsci marketing/reklama/zarabianie na nas-wiadomo ze matka zrobi wiele aby dziecko było zdrowe i szcześliwe. Jest napewno procent dzieci z podwyższonym ryzykiem zachorowań, które (może) warto zaszczepić np. przeciw pneumokokom ale czy wszystkie? Myślę ze nie, to indywidualna sprawa.Jennys pisze:Wiecie co, podjęłam decyzje, że nie dam mu żadnej szczepionki
My chorujemy głównie na gardełko, przeziębienia. Dziś idziemy na kontrol (dziwny kaszel go zaatakował) oby nie zapeszyć z tymi błachymi chorobami...odpukać... oby nie było to zapalenie oskrzeli czy płucnesia pisze:Jennys Ty jesteś matką, Ty decydujesz