Faceci - ufać im? czyli czy nas zdradzają i dlaczego?

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
malaczarna
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: malaczarna » 14 sty 2007, 17:09

Z tym zaufaniem do facetow - mam mieszane odczucia. Oczywiscie nie wrzucam wszystkich do jednego worka, ale... Wydaje mi sie, za im latwiej przychodzi zdrada. My jakos to przezywamy, mamy wyrzuty sumienia, albo wlacza sie "Big Love" i zaczynamy grac w otwarte karty. Facetom chyba latwiej przychodzi zycie podwojnym zyciem. Niedawno dowiedzialam sie o pewnym facecie (ma zone, dziecko, z pozoru szczesliwa rodzinka), ze od dluzszego czasu jest w zwiazku z inna kobieta, ktora wie o jego rodzinie. Tylko biedna zona nie ma pojecia o niczym. Jego praca daje mu powody do wymowek, ze czesto nie ma go w domu. Jakos tak nieprzyjemnie mi sie zrobilo, z jednej strony znam goscia, nic do niego nie mam, a z drugiej - to jakies takie niesmaczne i przykre.
Poza tym uwazam, ze mniejszym zlem bylby jednorazowy skok w bok, niz takie zycie podwojnym zyciem, bo tu oprocZ fizycznej, wchodzi jeszcze w gre zdrada psychiczna - taki mezczyzna musi cos czuc do "tej drugiej".

Awatar użytkownika
mona124
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: mona124 » 14 sty 2007, 17:10

milkover pisze:no np takim jak ja :] i tym podobnym haha no co? my potrafimy byc wierni. jesli jestescie dobreeee dla nas i takie inne
Ja sobie już nie ufam ;) , a co dopiero facetom :badgrin:

milkover
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: milkover » 14 sty 2007, 17:23

ja nigdy nie zdradzilem kobiety kiedy z nia bylem na powaznie i nigdy nie zdradze. Ale to tylko ja tak mowie. Wiem jednak ze jesli macie faceta i wasz zwiazek z jego powodu bedzie wisial na wlosku to on wam tego nie powie. Faceci latwiej zdradzaja poniewaz nimi kieruje zwierzeca dzika zadza. My jesli zdradzamy to nie dlatego ze zakochalismy sie w nowej dziewczynie, tylko chchemy ja zerznac i juz. A i tak kochamy swoja kobiete. Tak jestesmy skonstruowani.Patrzac na miliony lat wstecz Kobieta siedzi w jaskini wychowuje dzieci facet idzi epolowac i zapladniac. To ze decydujemy sie na monogamie to jest tylko nasza umowa miedzy nami a partnerka. I to my powinnismy decydowac ze nie damy sie skusisc mimo ze jakas dziewczyna probuje nas uwiesc. Akurat w moim przypadku kiedy zabiega sie np o dziewczyne jest sie razem, razem sie poznajemy i wiele przed nami. To nagle zdarzy sie skok w bok a jak sie wyda to w jednej sekundzie tracimy to co tak usilnie budowalismy ? Pytanie raczej do facetow? Warto dla 3 sekund orgazmu spieprzyc taka milosc bo i tak kochacie swoja panienke. A zaraz sekunde po orgazmie przychodzi wyrzut sumienia, co ja z nia robie czemu itd??? Jest glupio ze zrobilismy to i lecimy wynagrodzic to naszej Pani. Kupujemy prezent zeby sie jakos usprawiedliwic.... Wiec jak partner nagle wam cos kupuje pomyslcie o tym.

Awatar użytkownika
mona124
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: mona124 » 14 sty 2007, 17:33

A kobiety z jakich powodów zdradzają? :roll:

Awatar użytkownika
kamelia_26
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: kamelia_26 » 14 sty 2007, 17:39

zeby sie dowartosciowac :badgrin:

milkover
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: milkover » 14 sty 2007, 17:52

mona124 pisze:A kobiety z jakich powodów zdradzają?
kobiety zdradzaja z winy faceta. Kobieta zakochana jest nczyms cudownym, wierna oddana. Ale jesli my przestajemy sie starac o nia to ona zaczyna zwracac uwage jak ktos inny ja dowartosciowuje. Kiedy jej nie doceniamy, wytykamy jej bledy a sami nie staramy sie pomoc to kobieta Kocha ale traci pewnosc siebie w zwiazku. Nie mozna spoczac na laurach zdobyc kobiete i 'dowidzenia'? Facet musi spelniac swoje zadanie np zobaczcie jaka roznica, zamiast powiedziec do dziewczyny "Wolalbym zebys np ugotowala to a to" albo "Wolalbym abys dzis wlozyla taka suknie" Zamiast mowic "Znowu gotujesz to niedobre zarcie? albo "NIeladnie wygladasz w tej sukience" Kobiete trzeba wspierac, rozmawiac, pytac, pytac i pytac niech ona sobie gada do ciebie ale facet musi sluchac i zadawac pytania rozumiec ja, starac sie rozumiec i doradzac. Czesto dziewczyna slyszy sprawdzcie sobie: Spytajcie o cos faceta. i zobaczcie czy powie: "No co ty glupia jeste?.... i costam dalej swoje madrosci na temat pytania" Noby nic ale ciagle slyszec GLUPIA JESTES...i wiele innych takich droibiazgow ktore podswiadomie pchaja was w rece innego.

Czesto najwiekszym bledem jest kiedy wmowimy sobie ze kobieta nas zdradza, mimo ze tak nie bylo i kiedy jej to mowi a ona jest niewinna to wkoncu to zrobi bo skoro on ja juz osądził to co on ma do stracenia ?

Wiele jest takich rzeczy ale kobieta jak zdradza to jest to zwizane z uczuciem, a kiedy facet zdradza to tylko jest to zaspokojenie żądzy. Nie mowie ze to dobre...ale tak jest w wiekszosci przypadkow

Awatar użytkownika
katrinn
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: katrinn » 14 sty 2007, 18:01

taki wykład ze temat można zamknąć :-D muszę dać poczytać mężowi
16.05.07- plastyka brzucha ju¿ po [smilie=happy.gif]

Awatar użytkownika
Joostyna
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: Joostyna » 14 sty 2007, 18:04

Ale nie zawsze - czasem facet po iluś tam latach w związku, po prostu zakochuje się (czy ulego zauroczeniu, jak kto woli) ponownie, ale w innej - ma zobowiązania, więc próbuje dać każdej trochę siebie... Czy to dobre?... Trudno ocenić...
Ci±Â³ mnie Szczyt, ci±Â³ mnie Simka... czas na Kubasika !!!

Kubasik jest boski... zrobi³ ju¿ ze mnie anio³a...

Awatar użytkownika
katrinn
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: katrinn » 14 sty 2007, 18:14

w wieku średnim to raczej hormony rządzą niż uczucia, mężczyzna nie tak łatwo porzuca rodzinę bo najpierw sprawdza grunt.....
16.05.07- plastyka brzucha ju¿ po [smilie=happy.gif]

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 14 sty 2007, 18:19

Milkover nigdy nie mów nigdy. Znam faceta, który też mówił, że nigdy nie zdradzi swojej żony i jest w 100% wierny. ok, udało mu się przez kilka lat w tym wytrwać, ale w końcu pękł i zaliczył skok w bok. A miało być tak pięknie...
"Piękność jest dla kobiet ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyznom łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie."
MD

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”