Na emigracji- czyli jak sie odnaleźć ?:)

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 22 paź 2006, 11:11

dokladnie, Blondii -to jest bardzo zalosne... :?

Oczywiscie niektorzy nie maja wyboru :( - nie maja bogatych rodzicow ani dobrej pracy zaraz po skonczonych studiach i musza jechac na zarobek zagranice - zeby miec jakis tam start w zyciu ... :(

Moi znajomi wyjechali na 7 lat do Niemiec, do ciezkiej roboty... ...potem wrocili do Polski , hajtneli sie i kupili ladne mieszkanko -za zarobiona kase zagranica... :wink:
..i gdyby nie ta praca -to do dzisiaj nie mieli by mieszkania albo byli by zadluzeni po uszy... :x
(...a dzieki jezykowi moj kolega ma teraz lepsza prace :wink: )

mam w rodzine kuzynke - ... ktora mieszkala cale zycie na wsi przy rodzicach z trojka rodzenstwa... ...rodzice nie maja pracy (ojciec licha emeryture) - nie moga w zaden sposob pomoc finansowo...........
...teraz skonczyla dziewczyna studia -ale ma ochote robic drugie- kasa wiec potrzebna :? .... ...nie chce pozyczac lub brac od innych...
dlatego, co wakacje jedzie do "roboty`" i zarabia sobie sama na szkole... :?

Kiedys zapytalam ,czy ma ochote wyjechac na dluzej zagranice - tylko do pracy :!: - oczywiscie ,ze pojedzie.................. :?

Moja kolezanka skonczyla studia i nie miala NIC.
Mieszkala z rodzicami - i pracowala w sklepie .... ...z wyplaty mogla jedynie sie troche ubrac ,pojsc do fryzjera...wyjechala wiec "na zarobek"-tylko dlatego ,zeby pozniej mogla sobie kupc samochod badz mieszkanie ... ...albo odlozyc kase na "czarna godzine"

Dlatego nie potepiam ludzi biedniejszych, ktorzy jada sprzatac, zeby zapewnic swojej rodzinie lepszy byt- lub zeby dorobic sie lepszego samochodu......
...mnie w oczy "nie bije" jak ktos cos ma...
Wiadomo przeciez, jak jest z nowobogackimi ... :lol: :wink:

...pieniadze z nieba tez nie spadaja- ... :x
I nawet jak ktos dobrze wyjdzie za maz- za bogatszego obcokrajowca -to polecam i tak sprobowac "samemu" ... :wink:

..zgodze sie z tym ,ze jesli chce ktos juz zostac zagranica ,to powinien skonczyc jakas tam szkolke-zrobic jakis zawod badz isc na studia (warto w wyksztalcenie zainwestowac !)... ...na pewno w przyszlosci bedzie sie duzo latwiej wtedy zylo... :wink:

...moje studia beda sie liczyc w wielu panstwach -nie musialam wiec tutaj robic NIC, jesli chodzi o wyksztalcenie .
Ale w zyciu nie wiadomo jak sie potoczy... ...poza tym - zarabianie i zdobywanie umiejetnosci (badz dyplomow) i to jeszcze w obcym kraju -naprawde cieczy ! :D

W Ameryce tez musialabym zaczynac wiele rzeczy od samego poczatku... :? ...ale na pewno bym sie nie poddala - :wink:

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
kamelia_26
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: kamelia_26 » 22 paź 2006, 11:32

hi kobietki,
jestem nowa ale tylko na tym forum.w temacie "chirurgia plastyczna" dosc biegla :)
od pol roku mieszkam w Niemczech i tez mi sie tu nie podoba,´. no ale serce nie sluga...
w grudniu ide na konsul do dr stepniewskiego i dr kolasinskiego (powod: OP powiekszania piersi).jak cos macie do powiedzenia na ten temat to bede wdzieczna.
jak bede miala troche wiecej czasu to przeczytam caly temat bo terz nawet nie wiem kto?skad?
pozdrawiam

Awatar użytkownika
blondi 222
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: blondi 222 » 22 paź 2006, 12:16

hmmm :?
nie chciala bym , zeby ktos zle zrozumial to co napisalam w poprzednim poscie..absolutnie nie potepiam nikogo kto jedzie za granice i zarobia..bron boze sama to robilam i robie ..moze juz teraz jestem w zupelnie innej sytuacji bo pracuje tu legalnie i mam wlasne mieszkanie ale zaczynalam tak jak wszyscy. To co mnie drazni to wlasnie tacy nowo bogaccy.. :wink: ..ktorzy wracajac do kraju udaja nie wiadomo kogo.. :wink: ..normalnie mna trzepie,, :x

Awatar użytkownika
kamelia_26
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: kamelia_26 » 22 paź 2006, 12:34

przecztylam caly topic :D
oj dziewczyny...

powiem tak,
to, jaki kto ma stosunek, do tego czy innego kraju, wynika w jakiej sytuacji byl,jest w Polsce.rozumiecie?
ja studiujac w Pl (dziennie) zaczelam juz pracowac.nie musialam bo rodzice fin mi edukacje.tak chcieli bo uwazali ze to ich obowiazek.
potem robilam mgr i bylam juz kierownikiem.zarabialam bardzo dobrze.niczego sobie nie odmawialam,mieszkanie wynajmowalam itd
w czasie konczenia studii poznalam "milosc mojego zycia" ktora niestety mieszka w Niemczech.po skonczeniu studii przeprowadzilam sie do niego poniewaz dluzej nie moglismy wytrzymac.
na razie jestesmy w Niem bo moj maz jeszcze sie edukuje.zobaczymy co bedzie pozniej.moze wrocimy do Polski.moze?
ja w Polsce zle nie mialam moze dlatego tak tesknie.
z drugiej strony moj maz mieszka tu ok 20 lat (przyjechal jak byl dzieckiem,ojciec jego Niemiec) i nie wyobrazam go sobie w polskiej rzeczywistosci.
jak na razie to jestesm tutaj.
zobaczymy co przyniesie czas,
ale jedno jest pewne: nigdy nie pokocham Niemiec bo prawdziwa milosc jest tylko jedna! a ja kocham Polske.obojetnie jaka by byla.bo czy matka przestanie kochac swoje dziecko gdy to zrobi cos zlego....

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 22 paź 2006, 12:42

blondi 222 pisze:hmmm :?
nie chciala bym , zeby ktos zle zrozumial to co napisalam w poprzednim poscie..absolutnie nie potepiam nikogo kto jedzie za granice i zarobia..bron boze sama to robilam i robie . To co mnie drazni to wlasnie tacy nowo bogaccy.. :wink: ..ktorzy wracajac do kraju udaja nie wiadomo kogo.. :wink: ..normalnie mna trzepie,, :x
hehe :) - Blondii - nikt o Tobie nic nie napisal- luzik jefume

Kamelia - w jakim miescie mieszkasz ??? (jak nie chcesz tutaj napisac,to napisz na priva :wink: )

Awatar użytkownika
kamelia_26
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: kamelia_26 » 22 paź 2006, 12:48

a ha,pragne zaznaczyc ze ja zostawilam lepsze zycie w Polsce na gorsze w Niemczech.moj maz na samym poczatku jak sie przeprowadzilam zarabial tak malo (robil ausbildung) ze starczalo nam na oplaty :( ale tak go mocno kocham ze zrobilabym znow to samo.
chcial nawet rzucic szkole ale mu nie pozwolilam.warto przemeczyc sie pare lat zeby potm czegos nie zalowac.
jak mieszkalam jeszcze w Polsce, dzw i sie pyt: "Kochanie, moge przyjechac?ale mam tylko 20€- na lody". to bylo takie dla mnie slodkie.
czasami jak przyjezdzal robilam mu zakupy do domu,prezenty,niespodzianki.kupilam mu np bardzo drogi zegarek na urodziny ktory nie chcial przyjac.
po co to pisze?zeby obalic ten pieprz... mit biednej Polki przyjezdzajacej w poszukiwaniu bogatego meza.to jest strasznie ponizajace!!!

Ps.moje studia sa honorowane we wszystkich krajach Europy (USA,nie wiem ale sie dowiem).to zalezy jaka uczelnie sie skonczylo.moja to AE w Pzn- druga najlepsza uczelnia ekon w PL, zara po SGH w W-wie.,wec nie mam zadnych problemow.

mieszkam przy samej granicy niem-holenderskiej Münster
a ty Samathii? szwajcaria czy niemcy bo sie pogubilam.pamietam ze maz szwajcar :)

Awatar użytkownika
kamelia_26
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: kamelia_26 » 22 paź 2006, 12:58

hi Samanthii,
o ile dobrze pamietam to bylas u stepniewskiego?
moge mu zaufac czy raczej kolasinski :?:
juz sama nie wiem...

Awatar użytkownika
blondi 222
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: blondi 222 » 22 paź 2006, 13:12

Sam...jakas zestresowana sie czuje ostatnio.. :lol: ..wole wykladac kawe na lawe niz byc posadzona o bog wie co.. :wink: ..niektorzy sa tu bardzo przewrazliwieni.. :wink: ..zreszta tobie tego chyba tlumaczyc nie musze..sama wiesz.. :mrgreen:

Awatar użytkownika
wicherek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: wicherek » 22 paź 2006, 13:19

kamelia proszę nie wkręcaj mi tu postów nie na temat :wink:
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.

Awatar użytkownika
Eddieve
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Eddieve » 22 paź 2006, 14:04

I jeszcze prośba ode mnie: Kamelia, proszę, dopisuj się ( opcja: edit ) do pierwszego postu zamiast tworzyć drugi ( trzeci, czwarty itd. ).
Od
15
XII
05
fajnie mi / nos od dr Skupina
http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... alking.gif

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”