Oczywiscie niektorzy nie maja wyboru
Moi znajomi wyjechali na 7 lat do Niemiec, do ciezkiej roboty... ...potem wrocili do Polski , hajtneli sie i kupili ladne mieszkanko -za zarobiona kase zagranica...
..i gdyby nie ta praca -to do dzisiaj nie mieli by mieszkania albo byli by zadluzeni po uszy...
(...a dzieki jezykowi moj kolega ma teraz lepsza prace
mam w rodzine kuzynke - ... ktora mieszkala cale zycie na wsi przy rodzicach z trojka rodzenstwa... ...rodzice nie maja pracy (ojciec licha emeryture) - nie moga w zaden sposob pomoc finansowo...........
...teraz skonczyla dziewczyna studia -ale ma ochote robic drugie- kasa wiec potrzebna :? .... ...nie chce pozyczac lub brac od innych...
dlatego, co wakacje jedzie do "roboty`" i zarabia sobie sama na szkole... :?
Kiedys zapytalam ,czy ma ochote wyjechac na dluzej zagranice - tylko do pracy
Moja kolezanka skonczyla studia i nie miala NIC.
Mieszkala z rodzicami - i pracowala w sklepie .... ...z wyplaty mogla jedynie sie troche ubrac ,pojsc do fryzjera...wyjechala wiec "na zarobek"-tylko dlatego ,zeby pozniej mogla sobie kupc samochod badz mieszkanie ... ...albo odlozyc kase na "czarna godzine"
Dlatego nie potepiam ludzi biedniejszych, ktorzy jada sprzatac, zeby zapewnic swojej rodzinie lepszy byt- lub zeby dorobic sie lepszego samochodu......
...mnie w oczy "nie bije" jak ktos cos ma...
Wiadomo przeciez, jak jest z nowobogackimi ... :lol:
...pieniadze z nieba tez nie spadaja- ...
I nawet jak ktos dobrze wyjdzie za maz- za bogatszego obcokrajowca -to polecam i tak sprobowac "samemu" ...
..zgodze sie z tym ,ze jesli chce ktos juz zostac zagranica ,to powinien skonczyc jakas tam szkolke-zrobic jakis zawod badz isc na studia (warto w wyksztalcenie zainwestowac !)... ...na pewno w przyszlosci bedzie sie duzo latwiej wtedy zylo...
...moje studia beda sie liczyc w wielu panstwach -nie musialam wiec tutaj robic NIC, jesli chodzi o wyksztalcenie .
Ale w zyciu nie wiadomo jak sie potoczy... ...poza tym - zarabianie i zdobywanie umiejetnosci (badz dyplomow) i to jeszcze w obcym kraju -naprawde cieczy ! :D
W Ameryce tez musialabym zaczynac wiele rzeczy od samego poczatku... :? ...ale na pewno bym sie nie poddala -
Pozdrawiam :)