sekcja zwłok z niespodzianką w postaci implantów piersi..

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
ruta25
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: ruta25 » 21 cze 2006, 13:23

mi ten link nie chodzi... :roll:

gosbo
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: gosbo » 21 cze 2006, 13:39

ale filmik zrobil poruszenie,a chcialam tylko jeszcze dodac ze to w jaki sposob to zrobili wyklucza oddania czesci ciala do nauki dla studentow i to nie jest preparowanie ,bo po takim czyms nic ciekawego nie zostaje,
ja osobiscie na anatomii traktowalam jako preparaty do nauki,nie jako zwloki,bo chyba nie dotknelabym, a sama nigdy nie widzialam na zywo umarlej osoby w trumnie i nie chcialabym zostac sama w prosektorium,a przeciez nie takie rzeczy widzialam i nie takie organy w rekach mialam :)
i jeszcze jedno co moge powiedziec to ze to na prawde wyglada jak sztuczne i na filmie i na zywo

Awatar użytkownika
jaaa
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: jaaa » 21 cze 2006, 13:50

majac taki zawod nie moglabym chyba,prosperowac normalnie- serio :roll:

Awatar użytkownika
kira
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: kira » 21 cze 2006, 13:53

ruta25 pisze:mi ten link nie chodzi... :roll:
mi tez nie.. :roll: :cry:
3.04 nowy nosek, czyli juz po :)

gosbo
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: gosbo » 21 cze 2006, 14:07

jaaa moglabys,to kwestia przyzwyczajenia i podejscia, ja mialam zajecia z kobieta ktora ma meza(ktory tez uczy anatomii) male dziecko, jakos funkcjonuja :)

Awatar użytkownika
jaaa
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: jaaa » 21 cze 2006, 15:10

jakos :wink:
hehe a tak wogole to pamietam kiedys siebie z przed paru lat uwielbialam - a raczej nie przerazal mnie widok krwi itp,lubilam ogladac rozne operacje itd- nadal lubie,ale jak mi ktos jakis maile np.wysyla z ludzmi po wypadkach gdzie reka tu czy tam to nie ogladam ich- na ten filmik tez nie moglam patrzec- czyzby mi sie cos odmienilo i subtelniejsza sie zrobilam :roll: :wink:

wyobrazam sobie dzis sekcja zwlok a np.wieczrem wyjscie do pubu albo restauracji z zona :roll: :)

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 21 cze 2006, 15:21

mnie nic nie obrzydzilo ani nie przerazilo -wrecz przeciwnie- bardzo zainteresowalo :oops: :P

Ale pierwsze co mi do glowy przyszlo ogladajac ten film ,to to, ze czlowiecze organy sa bardzo podobne do swinskich czy krowich :? - a swinke wcinam sobie dosc czesto http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... i/1700.gif i lubie
...naszla mnie niefajna mysl http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... 01blee.gif
ale lepiej zamilkne... :lol:
http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... %20sie.gif

Awatar użytkownika
Eddieve
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Eddieve » 21 cze 2006, 18:09

Ale to jest bardzo dobre prównanie, Sam.

Żeby móc ogladnąć ten film do końca za pierwszym podejściem, wyobrażałam sobie, że kroją...prosiaka. Mniej więcej podobnie to może wyglądać. Widok np. tuszy wieprzowej na haku w rzeźni jest dla mnie całkiem neutralny ( ale np. czyjeś skaleczenie palca już nie...), więc wystarczyło sugestywnie wpłynąc na własną wyobraźnię i można oglądać sekcję zwłok "na zimno". No, prawie.
Od
15
XII
05
fajnie mi / nos od dr Skupina
http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... alking.gif

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 21 cze 2006, 18:33

Eddieve pisze:Ale to jest bardzo dobre prównanie, Sam.

Żeby móc ogladnąć ten film do końca za pierwszym podejściem, wyobrażałam sobie, że kroją...prosiaka. Mniej więcej podobnie to może wyglądać. Widok np. tuszy wieprzowej na haku w rzeźni jest dla mnie całkiem neutralny ( ale np. czyjeś skaleczenie palca już nie...), więc wystarczyło sugestywnie wpłynąc na własną wyobraźnię i można oglądać sekcję zwłok "na zimno". No, prawie.
hehe miałam dosłownie to samo odczucie patrząc na filmik....
dla mnie to było baaardzo podobne do właśnie rozdzielania świńskiej tuszy w masarni
tak jak oni to wszystko oddzielali i wykrawali...bardzo podobnie
a widzileliscie jak juz na sam koniec wszystko z niej wyjeli to ta polowa korpusu przypominala mi taka wanienke a dlaczego? bo cały ten korpus był wypelniony krwią tak jak wanna wodą....no tak mi sie to skojarzyło :roll: :wink:

motyw z czaszka tez był dobry? ktos obejrzał do końca?? jak ta czaszke na pół przpiłowali, wyjeli mózg i potem było widac te oczodoły itd :roll:

ja mysle ze taki widok może za pierwszym razem toche mnie odrzucił ale potem tak jak mówia dziewczyny, kwestia przywyczajenia :roll: :wink:
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
Bella
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Bella » 21 cze 2006, 18:46

u mnie wyświetla się
:(
Nie można wyświetlić strony
Strona, której szukasz, jest w tej chwili niedostępna. Witryna sieci Web może mieć problemy techniczne lub może być potrzebna zmiana ustawień przeglądarki.

--------------------------------------------------------------------------------

Spróbuj wykonać następujące zadania:

Kliknij przycisk Odśwież lub spróbuj ponownie później.

Jeśli adres strony został wpisany na pasku adresu, upewnij się, czy jest on wpisany poprawnie.

Aby sprawdzić ustawienia połączenia, kliknij menu Narzędzia, a następnie kliknij polecenie Opcje internetowe. Na karcie Połączenie kliknij przycisk Ustawienia. Ustawienia powinny się zgadzać z ustawieniami dostarczonymi przez Twojego administratora sieci lokalnej (LAN) lub usługodawcę internetowego (ISP).
Zobacz, czy są wykrywane ustawienia połączenia internetowego. Możesz ustawić, aby system Microsoft Windows badał sieć i automatycznie wykrywał ustawienia połączenia sieciowego (jeśli administrator sieci włączył to ustawienie).
Kliknij menu Narzędzia, a następnie kliknij polecenie Opcje internetowe.
Na karcie Połączenia kliknij przycisk Ustawienia sieci LAN.
Zaznacz pole wyboru Automatycznie wykryj ustawienia, a następnie kliknij przycisk OK.
Niektóre witryny wymagają 128-bitowego zabezpieczania połączeń. Kliknij menu Pomoc, a następnie kliknij polecenie Internet Explorer - informacje, aby ustalić, jak mocne zabezpieczenia są zainstalowane.
Jeśli próbujesz przeglądać bezpieczną witrynę, upewnij się, czy ustawienia Zabezpieczeń obsługują ją. Kliknij menu Narzędzia, a następnie kliknij polecenie Opcje internetowe. Na karcie Zaawansowane przejdź do sekcji Zabezpieczenia i sprawdź ustawienia dla protokołów SSL 2.0, SSL 3.0, TLS 1.0, PCT 1.0.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”