Na emigracji-czyli jak sie odnalezc ?cz.3

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 25 sty 2009, 16:44

Samanthii pisze: a tak w ogole ,to wam powiem...ze ja od zawsze wolalam miec dzieczynke...nigdy nie chcialam slyszec o chlopcu... :oops:
a teraz mysle...coraz czesciej nad chlopcem...
hihihi to tak ja ja, chcialam zawsze coreczke zeby byc jej najlepsza psiapsiolkaa zeby jej piekne sukieniunie kupowac i cudnie wloski krecic hihihi
tez bym chciala wiecej dzieci, conajmniej dwojka ale.... to marzenie raczej schowam juz w niepamiec....
hej dziewczyny..jestem w koncu w polsce :-) :-)
ahhh zarazilyscie mnie tymi wypadami do pl....
juz kompinuje kiedy tu by leciec hihi

;)
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 25 sty 2009, 17:11

cukiereczekPL pisze: hej dziewczyny..jestem w koncu w polsce
ahhh zarazilyscie mnie tymi wypadami do pl....
juz kompinuje kiedy tu by leciec hihi
a ja nie tesknie juz za polska... :oops: :oops: :oops: :oops:

odzwyczailam sie jakos... :| ...
jest mi dobrze w moim domku...
...jedynie co ...to brakuje mi dobrej kielbaski... bigosiku i pierozkow mojej mamci...

aaaa- drozdzowki i paczki tez sa w polsce wypasione !!!!!!!!!!!!! http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... thii/5.gif

cukiereczku...jeszcze nie jest za pozno na juniora !!! :p :p
;)

anne... odpoczywaj i podjedz sobie tam zdrowo !!! :badgrin: ;)

Awatar użytkownika
anne21
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: anne21 » 25 sty 2009, 17:19

Samanthii pisze: anne... odpoczywaj i podjedz sobie tam zdrowo
nie moge..musze na randke 5.02 dobrze wygladac 8-) :badgrin: ;)

a ja nie tesknie juz za polska.

sam za polska ja tez nie tesknie..ale za moim rodzenstwem i rodzicami :( :? ..pol roku ich nie widzialam...

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 25 sty 2009, 20:16

Samanthii pisze:wiec stawiacie na chlopaka... !
ja mysle ze bedzie mala SAM
Londyjkaale masz sliczny brzusio!!!! PDT_Love_17
Maja ladne imie ,ale mi sie zle kojarzy sorry :oops: Ale nie zwracaj na mnie uwagi,znam poprostu straszna wiedzme o tym imieniu...
Anielicanrw pisze:.kurcze ja zawsze bylam zla ze mama mi dala takie...pospolite....ale chyba lepsze od Bronka,Zdzislawa....
to zupelnie tak jak ja!!!nigdy nie lubilam mojego imienia :? moje wszystkie kolezanki mialy niepospolite imiona a ja takie zwykle ,ale juz mi pzeszlo ,a teraz tu w Ie wszystkim irladczykom sie moje imie podoba i mam nawet skrot wolaja na mnie KAŚ ;)
Ja zawsze marzylam o dziewczynce ostatnio wymyslilam nawet nowe imie....ale jeszcze nie planuje nie nie nie!!!
anne21, zazdroszcze czasu spedzanego z rodzinka bo ja za moja tez bardzooo tesknie ,tu nie mam nikogo...Odpoczywaj i pojedz sobie polskich pysznosci 8-)

A ja dzis poszlam wkoncu do fryzjera bo juz na siebie patrzec nie moglam...I wkoncu wygladam jak czlowiek,no prawie jakas taka blada jestem :oops: ale obiecalam sobie ze nie bede chodzic na solarium !!!!I jakos udaje mi sie je omijac szerokim lukiem,...chyba musze sie zaprzyjaznic z samoopalaczem :|
milej niedzieli :-D
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Awatar użytkownika
annoush
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: annoush » 25 sty 2009, 22:49

Annetta pisze:Wiecie jak moj brat sie urodzil , moja mama byla zachwycona imieniam Makary :badgrin: Ale na szczescie moj tato byl przciwny, i mnie troche buntowal (ja jestem 4 lata starsza)-zebym mowila na braciszka 'makaron"
Dobre :badgrin: :badgrin: :badgrin:

Londyjka, Maja to było zawsze moje ulubione imię dla dziewczynki. Kilka lat temu poznałam jedną Maję, która jest świetną, przebojową dziewczyną i imię jeszcze bardziej mi się spodobało. Podoba mi się też Alexandra (fajne, bo można różnie zdrobniać Ola, Alex, Sandra) i Natalia.
Wiem, że w Polsce pozwalają nadać dziecku imię obcojęzyczne, jeśli jedno z rodziców jest obcokrajowcem. Nie wiem, jak to jest w przypadku, gdy oboje rodziców jest Polakami, a dziecko urodzone za granicą. Może robią jakieś problemy przy umiejscowieniu aktu urodzenia w Polsce? Albo zmieniają pisownię z Alexandra na Aleksandra? Leah na Lija? :p

Cukiereczku, to dlatego, że dawno nie wychodziłaś. Jeszcze parę imprezek i będziesz disco queen :badgrin:

Teraz o filmach :-) Benjamin Button - powiem szczerze, że spodziewałam się czegoś lepszego, jak na film, który ma 13 nominacji do Oscarów. Nie rozumiem, dlaczego Brad Pitt dostał nominację, skoro w filmie postać Benjamina Buttona odtwarza 7 aktorów (plus niemowlę)... a co za tym idzie, charakteryzacja też nie powinna dostać nagrody, co innego gdyby to Brada Pitta ucharakteryzowali na 80-letniego pomarszczonego, drobnego staruszka ;) Sam film naprawdę średni, taka ckliwa bajka, którą ratują tylko elementy humorystyczne (część akcji rozgrywa się w domu starców, gdzie Benjamin mieszka od urodzenia). Moim zdaniem, lepiej zaczekać na DVD i posiedzieć te 3 godziny przed telewizorem niż w kinie. No chyba że ktoś uwielbia Brata ;) Pitta i filmy w stylu Titanica (tu też mamy babcię opowiadającą historię niespełnionej miłości). Mnie bardzo podobała się Cate Blanchett i chyba nic więcej. Może jestem zbyt wymagająca, ale lubię filmy z ciekawym pomysłem, dobrze przemyślane i zrobione, a tu był jeszcze dość poważny błąd fabuły (matka na łożu śmierci opowiada córce, że kiedyś była baletnicą i pokazuje jej swoje zdjęcia. Córka zaskoczona "nigdy nie wspominałaś, że tańczyłaś"... a w trakcie filmu mamy scenę, gdzie ta sama córka, jako 12-latka, przychodzi do szkoły baletowej mamy, gdzie zajęcia prowadzi właśnie jej mama) Gdzie tu logika? Amnezja córki, niedopracowanie fabuły czy robienie sobie jaj z widzów?

Polecam za to film Slumdog (Milioner z ulicy) - 10 nominacji do Oscarów. Super pomysł i świetnie zrobiony film. Rzecz dzieje się w Indiach, młody, niewykształcony chłopak ze slumsów jest o krok od wygrania głównej nagrody w programie "Milionerzy". Podejrzewają go o oszukiwanie i zabierają do aresztu, gdzie przesłuchują go i torturują, żeby dowiedzieć się, skąd zna odpowiedzi na pytania w programie. I dowiadujemy się, skąd ta jego wiedza. Film naprawdę świetny, nawet typowo bollywoodzka scena tańca na końcu nie niszczy wrażenia 8-)

Chcę jeszcze obejrzeć "Zapaśnika", bo słyszałam, że Mickey Rourke zagrał genialnie, ale musimy się wkręcić na jakiś limitowany pokaz, bo te cwaniaki czekają z dystrybucją do Oscarów.
25.05.07 - dr Kasprzyk - anatomy McGhan model 510 MX-290ml

Awatar użytkownika
ghostdog
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: ghostdog » 26 sty 2009, 00:34

Czesc Dziewczyny...
Ja tu chyba pol roku do Was nie zagladalam...znaczy sie nie pisalam bo zawsze czytalam...
Chyba za bardzo wkrecilam sie w nowy rok szkolny ;) robienie powiek hihi ;) i prace...
Teraz zakonczylam sesje i mam chwilke wolna...
No wiec i ode mnie gratulacje okraglym naszym brzuszkom od Londyjki i Sam 8-) 8-)
Oraz gratulacje nowego 'bejbika" Anieliki...bo moj piesio to dla Nas jak dzieciaczek :-D (poki co hihihi)

Annoush...bardzo ciekawe jest to co napisalas o dzieciaczkach dwujezycznych 8-) My nie wrocimy do PL pewnie wiec taka wiadomosc bardzo sie przyda :-)

A co do filmu Wrestler...to baaaardzo nam sie podobal, fajnie nakrecony, Mike super sie do tej roli nadaje i swietnie zagrane...i na szczescie zle sie nie skonczyl tak jak myslalam 8-)

Pozdrawiam Was wszystkie i pewnie znowu sie tutaj poudzielam :-)
2006 Latkowe cycuchy
2008 Kasprzykowe powieki
botoxik here i come:)

Awatar użytkownika
Poli
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Poli » 26 sty 2009, 12:25

Londyjka pisze:A jednak ktos tez myslal,ze to dziewczynka ;)
Ja na poczatku myslalam nad jakims nietypowym lub obcojezycznym imieniem,ale czytajac troche na ten temat na naszym forum,to balabym sie,ze skrzywdze dziecko, bo tak za jakis czas przeciez powroce do Polski,wiec Sophie czy tym podobne mogloby byc powodem dokuczan itp... :roll: A i moga nie ochrzcic dziecka z takim imieniem- a chce chrzcic w Polsce.
Teraz mysle nad Maja, Nina...
Londyjka ladny brzusio :-D , Maja jest bardzo ladne , cieple i sloneczne imie, wg mnie bardzo ladne. Natomiast Nina bardzo surowe :roll:

Jesli chodzi o moje dziecko to takze mialam problem, myslalam, o Oskarze, Kacper itd. A moja mama wpadla na Filip i jest Filip. W tej chwili jestem bardzo zadowolona z tego imienia , poniewaz tak sie zlozylo, ze mieszkam za granica i jest to imie miedzynarodowe.
Tylko jakos po moim filipie naszla moda na filipow w polsce i teraz jest ich chyba pelno :evil:

Wiec jesli mieszkamy za granica to warto wybrac imie, ktore zarowno bedzie pasowalo do Polski jak i do kraju w ktorym mieszkamy 8-)

Awatar użytkownika
renusia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: renusia » 26 sty 2009, 13:38

Sam, Londyjka Jak tam piekne panie prz nadzieji? :-)
Misia Zadomowilas sie juz w nowym domciu?
karolka69 sposob na dziewczynke "Powolutku do skutku" ;)
anne21 Ale ochoty mi narobilas na te zubroweczke! Napisz co i jak z ta randka 8-)
cukiereczek Nigdy nie wiesz co Cie w zyciu czeka, moze pisana jest Ci jeszcze z piatka dzieci albo mala druzyna pilkarska ;)
annoush Dobrze ,ze napisalas o tym "Zapasniku" bo wlasnie sie zastanawialam czy warto go zobaczyc.
ghostdog fajnie ,ze znowu tu jestes 8-)
PoliFilip to super imie! Moj syn to Bartek i mamy teraz klopot bo kazdy mowi ,ze "Bahtek" to ladne imie :roll:

Znowu mam zakwasy :( ale teraz z innego powodu ;) Brat przywiozl dla syna Nintendo Wii i tak sie wciagnelam ,ze przez caly weekend machalam tymi joysticami jak szalona a on mnie nagral na telefonie i powiedzial ,ze wystawi na youtubie :oops: :?
Ale nie ma tego zlego... Teraz wiem ,ze jestem urodzonym bokserem :-D Od dzisiaj mowcie na mnie Rocky Balboa :badgrin: :badgrin: :badgrin:
"PiĂŞkno: siÂła ktĂłra kobieta oczarowuje kochanka, a przeraÂża mĂŞza"

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 26 sty 2009, 16:22

renusia, dziekuje,hehe, wszystko dobrze, prawie...

W ogole dzieki dziewczynki za porady co do imienia,chyba wiec bedzie Maja, na 99% z mężem ja tak "ochrzcilismy" juz http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... _1_206.gif
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 26 sty 2009, 17:37

oj oj. mam dzisiaj taki niesmak ... w gebie ! http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... 01blee.gif

doslownie NIC mi nie smakuje !http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... i/1350.gif

ugotowalam sobie dwa obiady... i wszystko wyrzucilam do kibla ! :oops: :oops: :evil:

...do sklepu tez mi sie nie chce juz isc http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... liwosc.gif... (mam kawalek ! poza tym ,jest ziiimno a samochodu brak ! :evil: )...
slodycze sie skonczyly...jabluszka teeeez............... :cry: :cry: :cry:

CZUJE SIE ZLEEE.... :( ... drozdzoweczka by sie jakas przynajmniej przydala...
albo hamburger...albo pasztet -...pomidorowy---albo chociaz wafelki ... http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... ozpacz.gif

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”