RASIZM

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
nimeesha
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: nimeesha » 09 paź 2007, 13:24

Hmm..dla mnie jest bez roznicy jaki kto ma kolor skory... Oceniam ludzi po tym jak sie zachowuja i jacy sa a nie jak wygladaja, mam wielu znajomych o innym kolorze skory i swietnie sie z nimi dogaduje. To ze ktos jest bialy nie znaczy ze jest lepszy. Wsrod bialych tez sa nieroby, mordercy, zlodzieje etc., tak samo jak wsrod wszystkich innych ras. Sa juz takie stereotypy i ludzie maja rozne uprzedenia, ale nie powinno sie oceniac kogos jak sie go dobrze nie pozna. Nitk z nas chyba nie chcialby zeby ktos nas ocenial przez to jak wygladamy i jaki mamy kolor skory, pochodzenie etc.
4.09.07 Nosek u Dr.Skupina ;DD

Marzenia s± po to by je realizowaæ, a nie tylko po to by je mieæ...

Awatar użytkownika
aneta123
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: aneta123 » 09 paź 2007, 13:41

viki dzieki
nimeesha,otoz wlasnie,ludzie sa uprzedzini do ciemnoskorych bo cos tam....wlasnie,dlaczego?
marzenia sie spelniaja....

Awatar użytkownika
satynka
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: satynka » 05 lis 2007, 00:12

Ewelina
Zastanow sie zanim uzyjesz zbyt mocnych slow ,zeby wyrazic swoja niechec i zal do innych ludzi. :roll:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rasizm

BTW nie mozna oceniac wszystkich jedna miara,nawet po niemilych doswiadczeniach,
nie lubimy i boimy sie zazwyczaj tego czego nie znamy.

http://nl.youtube.com/watch?v=2boee8XEHA0 [/quote]

Awatar użytkownika
ewelina
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: ewelina » 05 lis 2007, 05:34

swoje wypowiedzi wyrazam po dosyc bliskich i czestych kontaktach z ludzmi kazdego kolru i nie sa one wyssane z palca.
mnie tez nie jest przyjemnie ale prawda zazwyczaj boli.
Love em, my sweet 325CC made my life complete!

kaass
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: kaass » 06 lis 2007, 01:11

avatary co poniektórych to w pełni odzwierciedlają ich stan intelektualny
jak można być takim tłukiem... szok.

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 06 lis 2007, 09:14

kaass, radzę zastanowic sie zanim cos napiszesz, możesz miec inne zdanie na ten czy tamten temat ale prywatne wycieczki radze sobie podarowac. na forum nie obrazamy uczestników
Kocham mój nowy biust. Szkoda, że nie poszłam na zabieg wcześniej....

Awatar użytkownika
Anielicanrw
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: Anielicanrw » 06 lis 2007, 18:36

widze ze pojecie rasizmu mozemy poszerzyc w przypadku tego forum...zastanawiam sie poraz kolejny czym sie kierujesz kaass w swoich wypowiedziach,bo jesli swoimi odczuciami czytajac posty i ogladajac avarki to powiem szczerze,ze wyobraz sobie jak Ty jestes odbierana i Twoje wypowiedzi.Nie sadzisz,ze nalezy sie szacunek i skoro ktos byl na tyle szczery by zalozyc ten watek i wyrazic swoje zdanie,ktore nie musi sie podobac ogolowi to trzeba uszanowac to? Mozna wyrazac swoje poglady nie obrazajac nikogo.Jedno pytanie na koniec gdzie jest Twoj avarek? Czyzby strach przed odzwierciedleniem Twojego stanu ... a Moderatorki i tak sa laskawe na Twoje wypowiedzi,bo nazwac kogos w ten sposob to obraza i oczywiscie moim zdaniem znizajac sie do poziomu obrazania kogos i tak ponizajach wypowiedzi ukazujemy w pelni obraz swojej osoby.

Awatar użytkownika
aneta123
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: aneta123 » 06 lis 2007, 22:04

kass ma jakis kompleks pewnie.
marzenia sie spelniaja....

kaass
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: kaass » 06 lis 2007, 23:41

aneta123 pisze:kass ma jakis kompleks pewnie.
tak, pewnie jestem Murzynem

Awatar użytkownika
ewelina
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: ewelina » 06 lis 2007, 23:48

kaass pisze:avatary co poniektórych to w pełni odzwierciedlają ich stan intelektualny
jak można być takim tłukiem... szok.
kaas
jakikolwiek poziom intelektualny jest lepszy niz jego zupelny brak jak to jest w twoim przypadku, jak mozesz zabierac glos w sprawie rasizmu jesli nawet nie potrafisz akceptowac innych opini czy pogladow?
nie jestes kims dla kogo zechcialoby mi sie strzepic nerwy i zuzywac klawiature wiec daruj sobie swoje plytkie belkoty bo nie robia one na mnie najmniejszego wrazenia. A na moj awatar popatrz z bardzo bliska, pasuje jak ulal do ciebie hahahha [smilie=to funny.gif]
zygac sie chce!
Love em, my sweet 325CC made my life complete!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”