Życie zaczyna się po 40-tce. cz 6.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 6.

Post autor: babina7 » 16 lut 2012, 14:47

pewnie, ja tez z siniakami chodziłam po Krakowie. Byłam w Galerii i kinie. Fajnie tak się posnuc jak człowieka nic nie popędza. W Cieszynie o tej porze roku nudno.
zadowolona

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 16 lut 2012, 14:54

Marena chcesz zwiedzac Krakow to juz napewno nie za 30 zl :) tylko conajmniej 80 za noc i to w psiej budzie.
A jeszcze Cieszyna dobrze nie poznalas ,bo mowilas ze nawet na Zamkowej gorze nie bylas...muzeum masz tez do zaliczenia bardzo inetresujace.Jest kupa pieknych miejsc w Cieszynie ,na rynku jest biuro turystyki gdzie dostaniesz materialy i wcale nie bedzie nudno.
A kino w Cieszynie tez jest (giggle
Trzeba patrzec na mape,Przybosia jest daleko bo jak przy uniwersytecie to co znacza te dwa przystanki?przystanki dokad?do centrum?
Nigdy nie korzystalam z polskich taksowek jadac do czech to sie poprostu nie oplacalo.Turkus kiedys zaplacila 80 zl za kurs!!! (headbang
jesli juz to bralam czeska spod dworca w cieszynie czeskim.i wychodzilo 25 zl za kurs .a najlepiej pociagiem wtedy za 5 zl czy jakies calkiem grosze.
Jolanta no nie wiem jak u Furmanka ale u Brzusia ta godzina przyjazdu w ogole nie byla wazna ,,,przyjechalas na 8 bylo dobrze ,bylas o 11 tez dobrze ,,nikt nie robil cyrkow .Godzina przybycia byla umowna.Tak wiec prosto z pociagu zamiast tulac sie po kwaterach szlam prosto w kierunku dworca w cieszynie czeskim i bylo ok.
No ale jaki teraz rozklad jazdy nie orientowalam sie bo mnie poki co taka podroz nie dotyczy.

Fajnie macie az wam zazdroszcze wycieczki:)
tez bym sobie pojechala ryjek podniesc.
Bo kurcze jakos mam watpliwosci czy u mnie ten tluszcz podziala liftingowo...no ale zobaczymy.
tez obawiam sie jazdy ,i gololedzi i sniezyc,.Bo prognozy sa takie sobie.
A ja mam zamiar pod znieczuleniem wracac.
Po zabiegu powstan i jazda te 5 godzin z powrotem.

Jolanta jesli Kasia polozy ciebie na gorze to wszytsko Ok

jolantast3
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: jolantast3 » 16 lut 2012, 15:16

Marena dzięki za namiary ,zobaczę jeszcze ,co wybrać ,ale jak babka nie wie jak wygląda sie po lifcie
to domownicy mogą się wystraszyć (giggle Jak myślisz ile będziesz w szpitalu 2 czy 3 dni ,a potem ,chcesz
do Krakowa ,nie obawiasz się że nie będziesz wyjściowa .Ja boje się zimna ,tak więc na pewno ,nigdzie
na miasto nie mam zamiaru ruszac ,zresztą nie mogę
Z taxi coś nie chce się wierzyć że tak tanio ,ja z pod dworca w Czeskim Cieszynie ,chciałam wziąć do
Kasi, to chciał 40 albo 45 zeta ,na pewno to był Czech ,mówił że jakieś drogie opłaty mają i taniej nie może
Może wiesz czy ta Babka mieszka sama czy z rodzina ,bo jak z rodziną i małe mieszkanko ,to dla mnie
chyba ,było by trochę krępujące iść do kuchni czy łazienki z tym kokonem ,zresztą sama nie wiem
Ja biorę 6500 mam nadzieję że starczy,jak nie ,to jeszcze karta kredytowa pozostaje a póżniej długi
do spłacenia (giggle
Zamawiasz telefonicznie szybciej korony ,pytasz w jakiej cenie sprzedadzą ,czy bez zamawiania kupujesz
przed op.w Cz.Cieszynie

Ula na dole w sypialni Ania,tam mieszkała z chłopakiem ,wchodzi się z łazienki ,Kasia mi obiecała ten pokoik
chyba że się rozmyśli
Ula kazał być na godz.8,to będe ,pojade pociągiem ,nie wiem tylko jak daleko jest do Kasi od Cz.Cieszyna
Kurcze może tu u nas kupić korony ,bo tam gdzie tak rano kupię
Może po tym zabiegu ,byś tak trochę odpoczęła ,a nie od razu w trasę

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 16 lut 2012, 15:42

Aha to ten pokoik,no to fajnie ,niekrepujacy:)Nie bylam w nim nigdy.
Kumpel ktory do mnie po lifcie przyjechal spal u gory ,no i kiedys tez korzystalam z internetu ktory na gorze odbiera.
Taksowek nie bierze sie czeskich do polski ,ani polskich do Czech...bo zawsze naliczaja grube graniczne oplaty .
Zasada jest taka jezdzic czeskimi w czechach i polskimi w polsce.

Od Kasi do czeskiego dworca pkp nie jest az tak daleko .z gorki moze 20 min na piechotke skrotami.wychodzisz mostem z przejsciem granicznym tym drugim ,(obadaj na mapce )i prosto ulica az naprzeciwko dworzec.
Korony kupuj w Cieszynie u nas obedra ciebie ze skory,..w ogole sie nie oplaca.
Pol godziny bedziesz po 8 czy 9 to Furmankowi korona z glowy nie spadnie.

ja ,musze wlasnie wracac od razu poki znieczulenie dziala :) kolezanka doswiadczona tak twierdzi ze jak znieczulenie przestanie dzilac to niewyrobie,..
hehe sama jestem ciekawa tych atrakcji:)zobaczymy czy to naprawde taki hard cor.No i ciekawe ile litrow mi wyssa .
Na razie pieczolowicie zbieram sadlo zeby bylo co odsysac.
Dzis 5 paczkow lody i faworki.
taka moja dieta ..normalnego zarcia nie licze.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 16 lut 2012, 16:28

Szczere ogłoszenie haha (giggle
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

jolantast3
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: jolantast3 » 16 lut 2012, 16:47

No chyba się posikam ,a jeszcze się maluje i oko rozmazane
Gdzie to wypatrzyłaś ,dobre

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 16 lut 2012, 17:04

Na facebook ktos dodał (giggle
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 16 lut 2012, 19:15

urlike ty to jednak jest twarda babka jazda w znieczuleniu no nie ciekawe co bedziesz widziala..ale uwazja na siebie
jolanta jak rozmawialam z ta babeczka to mowila ze ostatnio byla u niej pani ze szczecina i tez jechala do szpitala do trzynca a cene taksi podali mi na radiotaxi jak podalam adres konkkretny i podali ze ok 60 zl
ja korony kupie na miejscu ale sie jeszcze zastanawiam czy dzwonic i zaklepac cene bo to wtedy jest ryzyko ty zaklepiesz po 0,168 a po przyjechsaniu bedzie 0,167 i tracisz a jak bedzie po 0,169 to zyskuesz niby to niewielka roznica ale nie przy takiej kasie
mnie furmanek powiedzial dwie doby cene podal 23 tysie ooperacja 2400 oibyt i 1000 koron doplata za ciecie czyli 26400 koron ale nie wiem jeszcze czy woieczorem przed pojciem na kwatere czy tez rano bo kantory czynne od 8 do 16 to i tak by sie trzebabyloo umawiac jak w innym czasie z tego co pamietam to na katowickiej kantor przy kantorze jak poprzednio bylam to przeszlam przez 3 i kupilam tam gdzie mi dali najlepsza cene ale wtedy bylam z menem a teraz boje sie sama tak lazic

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 16 lut 2012, 19:50

Sabrina pisze:Szczere ogłoszenie haha (giggle
tez sie rozesmialam, aale chwile pozniej poczulam wstyd, ze ten kto ukradl siedem poduszek ogrodowych tez jest polakiem.
smutne.

jolantast3
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: jolantast3 » 16 lut 2012, 21:02

Mi cene podał taką
22 000 lift
2 x 1100 nocleg
2300 lipo
nawet mam kartkę na której napisał ,ciekawa jestem jak policzy
po starej cenie ,czy po nowej
Marena jak daleko jest od Kasi do Cz.Cieszyna ,wiesz ,chodzi mi o to ile idzie
się na pieszo ,ja jechałam samochodem ,i nie mam pojęci
Boisz się że w główkę dostaniesz ,jak będziesz z kasą ,ja z polskimi będę jechać w pociągu
gdzie będę szukać na miejscu mojego bankomatu ,przecież nie będę świecić kasą ,w gacie schowam i ok. (giggle
Z tą taxi żebyś nie miała zaskoczenia że 60 dych

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”