Nałóg - papierosy..

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
laura
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: laura » 09 cze 2005, 11:28

tak te 3 kilo to bylo dawno.od tego czasu schudlam 13 kilo i niezle sie trzymam juz ponad rok z waga 50kg.moj sukces! czuje sie teraz dobrze i wiem ze jak rzuce papieroski to bede jesc jesc jesc.. myslalam o tym komputerowym rzuceniu palenia.musze sie dowiedziec gdzie to wykonuja i moze sie skusze.. jak narazie smakuje fejeczka do kawci bardzo :wink:

Awatar użytkownika
mleczna krowa
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: mleczna krowa » 09 cze 2005, 13:46

Maxin78...ja jak paliłam to też chciałam zawsze przytyc, ale nigdy mi się nieudawało. Wszyscy myśleli, że w domu nic nie jem albo, że może mnie mam głodzi...heheh A ja jestem w stanie zjeść 10 kanapek na śniadanie i na kolacje...hehe a w ciągu dnia jeszcze masę słodyczy. No ale od kiedy rzuciłam to naprawde nabrałam w tyłku, więc teraz to się pilnuje... :)

pozdrawiam
Omnis amans amens

Awatar użytkownika
maxin78
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: maxin78 » 10 cze 2005, 11:50

No i tu jest u mnie problem ja jem za dziesieciu i nic nie tyje,za dobra mam przemiane materi,albo mam jakiegos pasorzyta :lol:
Nie ma kobiet niezrozumialych,sa tylko mezczyzni niedomyslni

Awatar użytkownika
mleczna krowa
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: mleczna krowa » 10 cze 2005, 14:48

No w sumie ja tez mam dobra przemiane materii, ale od kiedy troche mniej uprawiam sporty i już nie trenuje, a jem tyle samo albo nawet wiecej...to widzę różnicę...ale nie martwię się tym. Skoro mówia, że tak wyglądam lepiej to ja się klucić nie bede :wink:
Omnis amans amens

Awatar użytkownika
kasiaczek_78
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: kasiaczek_78 » 12 cze 2005, 14:52

słuchajcie ja pliłam! ale juz od 3 lat nie palę, przytyłam 10 kg :( no ale jakos po roku udało mi sie zżucic, nie az tyle i mysle ze juz nigdy nie będę taka chudziutka,drobniutka jak kiedyś :cry:

A udało mi się to dzięki nojemu kochanemu, a także strasznej przygodzie jaka spotkała nas w drodze powrotnej z sylwestra z zakopanego, były wtedy straszne sniezyce, zresztą było o tym głosno w tv. i tam bez łancuchow jechalismy i zasypalismy sie tak strasznie płakałam, w koło zywego duch wycieraczki zamarzły a burza sniezna była taka silna ze wysiąsc sie nie dało i nie było nic widac ach. straszne to było i wtedy miałam ostatnią paczkę fajek, postanowiłam ze jak nam sie uda i wszystko bedzie ok przestane palic ,modliłam sie i wszystko sie dobrze skonczył no i nie pale do dzis :)

Awatar użytkownika
kasiaczek_78
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: kasiaczek_78 » 12 cze 2005, 14:54

dodam jeszcze ze paliłam bardzo dużo i naprawde trudno mi było,ale pomagała mi ta paczka, która mi została z tego strasznego wydarzenia i zawsze jak chciało mi sie palic wąchałm papierosy i to wystarczyło, a wczesniej zadne gumy i specyfiki -nic nie pomagało- jedyne czego załuje to figury- taka byłam chudziutka :cry:

Awatar użytkownika
Olka
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Olka » 13 cze 2005, 00:04

Zdaję sobie sprawę że ten nalog jest śmiertelny, raczki i te inne .. ale chyba musze dostać jakiegoś kopa w d.. żeby to rzucić, albo znaleść sie w podobnej sutuacji - napewno niemilej brrrrr
Przyznaję ostatnio próbowalam rzucić ale nie wyszlo :oops: :oops: :oops:

Awatar użytkownika
Kamila
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Kamila » 13 cze 2005, 00:57

Witam,

Zaczelam palic jak mialam 17/18 lat, kiedy mialam 19 zaszlam w ciaze.
To mna wstrzasnelo i natychmiast rzucilam palenie, ale nie na dlugo...
Jak urodzilam, po miesiacu starcilam pokarm, moj maly trafil do szpitala, bo sie zachlysnal mlekiem (dosc powaznie) z nerwow zaczelam palic...
Chcialam miedzy czasie rzucic, nawet nie palilam pol roku...ale podobalo mi sie i wrocilam do nalogu...
I tak palilam do 28 roku zycia, pozniej znowu kolejna, planowana ciaza, znow wstrzas i rzucilam palenie (wszystko to ze strachu :!: ) wiec nie palilam 3 lata, teraz znow od stycznia tego roku zaczelam palic....wszystkich gonilam w moim otoczeniu (maz, mama..)....juz mi sie znudzilo, wiec pale :lol:
Ale wiem, ze jak chce tak bardzo to moge rzucic....nastepny wstrzas bedzie przed operacja piersi, musze rzucic minimum miesiac przed operacja :wink: I tak bedzie...pozniej chyba pozostane w tym postanowieniu i zostane znow osoba niepalaca....

Co do kondycji nie narzekam, zawsze mialam dobra, jak palilam czy nie.
Jedynie co moge powiedziec, ze szkoda mi zdrowia, ale juz niedlugo....hehe :D

pozdrawiam Kamila :)
"Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
"Uroda ciała, kondycja umysłu i ducha – to elementy wzajemnie sie przenikajace – wewnetrzna rownowaga zapewnia piekno, zdrowie i spokoj".
W każdym przypadku człowiek ponosi konsekwencje własnych wyborow.

Awatar użytkownika
kate
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: kate » 14 cze 2005, 23:06

PALENIE ZABIJA - serio...

i żartem :?: ...
http://www.antimult.ru/antimults/antito ... s/view.htm

Awatar użytkownika
Olka
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty