aparaty fotograficzne

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
tOOsia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: tOOsia » 27 lip 2008, 14:57

vodia ja chyba własnie zdecyduję się na 450 ze względu na ten większy lcd :D
dla mnie to jest dość istotny szczegół ;)
24 styczen 2012 - korekta nosa. Dr Stepniewski. JUZ PO!!! JESTEM TAAAAKA SZCZESLIWA !!!

Awatar użytkownika
Vodia
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Vodia » 27 lip 2008, 15:02

kwestia podejscia ;-)
mi by poprostu bylo szkoda. Wolalabym dokupic 50 1.8 za to i jeszcze by zostalo :-D

No ale kazdy ma inne zdanie i inne potrzeby ;-)
11.06.2007 - nos (CKN) - dr Łątkowski
21.03.2016 - znowu nos (część chrzęstna) - dr Skupin :)
czas na usta...

Awatar użytkownika
tOOsia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: tOOsia » 27 lip 2008, 15:08

ja jeszcze się obiektywami nie bawię, dopiero za pierwszą lustrzanką się rozglądam
a mój fuij ma mały lcd co mnie strasznie denerwuje ;)

wolę mieć łatwiej ;)
24 styczen 2012 - korekta nosa. Dr Stepniewski. JUZ PO!!! JESTEM TAAAAKA SZCZESLIWA !!!

Awatar użytkownika
mara
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: mara » 27 lip 2008, 16:43

lcd w 400 jest wysraczajacy, 350 miala mniejszy. opcja live view jest dla mnie zbedna, jak bym chciala live view to bym zwykla malpe kupila. 450 ma ciut wieksza rozdzielczosc, co przy uzyciu domowym jest niezauwazalne, zadna z was billboardow nim robic nie bedzie raczej. ja kupilam 400 bo akurat takie byly, 350 juz wyszly ze sprzedazy a interesowala mnie funkcja autoczyszczenia matrycy, choc teraz wiem, ze to i tak zbedny szczegol. prawda jest taka, ze te nizsze polkowo lustrzanki jak wychodza do sprzedazy to zawsze sa po 2,5 kola, potem schodza do 2 i wchodzi nastepca z kolejnym bajerem pod publike. wg mnie upodabniaja sie do zwyklych cyfrowek poprostu, tyle, ze z mozliwoscia dokladania szkla.
Próżność to mój ulubiony grzech...

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 27 lip 2008, 21:32

tOOsia pisze:karolina jeśli chłopak ma tyle czasu do ślubu to nie widzę przeszkód
półtora roku to dość czasu, zeby się oswoić ze sprzętem

może niech kolega zarejestruje się na jakimś forum dla fotografów?
tam powinien znaleźć bardzo dużo informacji o aparatach
popieram- skoro ma tak dużo czasu to faktycznie może lepiej zainwestować w lustrzankę, bo może obudzi w sobie miłość do fotografii, a do czasu ślubu spokojnie zdąży się oswoić z lustrzanką :-)

Ja jak bym miała wybierać pomiędzy 400 a 450 D chyba wzięłabym jednak 400 ;-)

Awatar użytkownika
Anielicanrw
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: Anielicanrw » 27 lip 2008, 21:35

virriel pisze:Ja jak bym miała wybierać pomiędzy 400 a 450 D chyba wzięłabym jednak 400
super wybor!!!! ...mam i tylko obiektyw odpowiedni pozniej dokupic...i radocha z fotek!

Awatar użytkownika
tOOsia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: tOOsia » 27 lip 2008, 23:00

dziewczyny widzę, że jest tu kilka obeznanych kobitek
może polecicie mi jakąś książkę albo artykuł, który objaśni mi różnice między obiektywami, jaki do czego dobry...
ja się w tym jeszcze nie orientuję
narazie bawię się głównie w portretowanie ale myślałam też o fotografii makro (wiem, że do tego potrzebne są szkła powiększające i dyfuzor na lampę... ), poradzicie mi jaki obiektyw (myślę o canonie 450 lub 400d) jest dobry do takich fotografii?

ciągnie mnie też troszkę w stronę fashion ale do tego muszę mieć oświetlenie ... nad tym będę pracować za jakiś czas

byłabym wdzięczna za jakąś radę lub linka
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Anielicanrw
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: Anielicanrw » 28 lip 2008, 00:03

Do fotografi makro...czaje sie na obiektyw sigme...bo tanszy od canona Sigma 70-300mm f/4-5.6 APO DG Macro...ale bardziej mnie narazie "twarzowiec" interesuje...
Najlepiej poszperac na necie...jest duzo stronek ,forum ale warto wiedziec co sie dokladniej szuka a zaczac od czytania o podstawach,bo wiedzy nigdy za duzo a nawet jak juz cos wiemy mozemy swoje informacje skorygowac!
Co do fotografi macro...znajomy ktory sie w to bawi powiedzial mi kiedys ze podstawa jest twoja wizja fotografowania chydzby owada...bo kazda fotke macro mozna nazwac wow fajna,ale jak sie juz ktos zna szuka tego czegos w tym dziele... czyli np.naszej wizji sfotografowania chodzby jak z najlepszej strony owada...musimy pierw miec wizje fotki a potem...jak owad nam nie zdazy odleciec...lapac go w kadr ;-)

Awatar użytkownika
jaaa
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: jaaa » 28 lip 2008, 00:29

Anielicanrw pisze:Na priv napisze ci wiadomosc gdzie bedziesz mogla sobie zobaczyc jakie mozliwosci daja dany obiektywi dany aparat...mozna prace poogladac...
Na tej stronce zobaczysz roznice w fotkach miedzy 50mm f/1.4 a 1.8!!!!
ja tez poprosze o linka- ciekawa jestem czy to tn link z forum, canona;)
mara pisze:450 weszlo do sklepow miesiac po tym jak ja kupilam swojego.
miesiac po tym jak 5 D kupilas?

ja za namowa tez Mary kupilam 400 D ;) jakies 4 miechy temu .. choc mialam czekac juz na 450 D

teraz zastanawiam sie czy go nie sprzedac i nie kupic 450 D
ale znajaz zycie kupie tylko lepszy obiektyw duzo

Awatar użytkownika
mara
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: mara » 28 lip 2008, 00:39

pamietam, ze 450 mozna bylo sprowadzic do polski niedlugo po tym jak ja kupilam 400 a do polski wszedl jak zawsze z opoznieniem- tak jak nowy demark wchodzi i wejsc nie moze. wiem, ze sie wscieklam, bo krotko po zakupie obnizyli cene przygotowujac rynek do wejscia nastepcy. a 5 kupilam 3 tygodnie temu dopiero.

a 450 4 miechy temu byla juz w sklepach ;) nie wszystkich ale byla.
Próżność to mój ulubiony grzech...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”