Co studiujecie, gdzie pracujecie, co zamierzacie???

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Josie M
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Josie M » 06 gru 2005, 23:35

Dominicana pisze: czy to prawda ze najwiecej ludzi odpada po wizycie w prosektorium i czy to naprawde taki straszny widok??
hmmm...
to nieprawda, przynajmnije u mnie tak nie bylo, nikt nie zemdlal, nikomu sie nawet słabo nie zrobilo, zapach troche dziwny - coz formalina to nie "perfuma" ale nie jest to zapach obrzydliwy, tylko po prostu nieladny, wiec jesli chodzi o odpadanie po wizycie w prosektorium jako tako to nie spotkalam sie jeszcze,

co innego z egzaminem z anatomii, to juz roznie bywa i zalezy raczej od stanu wiedzy niz obrzydzenia, bo u mnie przynajmniej "anatomia prawidłowa i topograficzna" trwa 3 semestry i przerabiamy 6 tomow Bochenka (taka ksiazka do anatomii) plus atlasy do wyboru 2 lub 3 zalezy czyje oraz 2 skrypty uczelniane... wiec jest tego troche...

obrzydzenie budzi natomiast "anatomia patologiczna" czyli "patomorfologia" tutaj juz nie ma zakonserwowanych formalina :preparatow" (jak my nazywamy czesci czlowieka) ale sa swieże nieboszczyki do sekcji zwlok i zapachy obrzydliwe (widoki normalne - bo juz sie zdazylizmy pewnie przyzwyczaic- bo studenci prawa na medycynie sadowej wymiotuja - a my sobie po takiej sekcji idziemy na pizze)... wiec zapachy - naprawde wierzcie mi koszmarne... przy nich spoceni ludzie w autobusie to przyjemnosc...

ludzie rezygnuja raczej z nadmiaru nauki (tzn. rzadko ktos sam z siebie odchodzi, raczej oblewaja egzaminy i powtarzaja) niz z widokow...
triumfy wiedzie fizjologia ktora jest na 2 roku i trwa 2 sem, i z tego co wiem to zeszly 2 rok oblalo wlasnie z samej fizjo 40 osob... zaraz potem jest biochemia i biofizyka...

ale nie bede zasmiecac watku, chyba ze bedzie wielkie zainteresowanie :)

aha - co do dni otwartych to radze patrzec przez palce na to co mowia... zwykle wyolbrzymiaja w kazda strone...
Jesli cos za bardzo udoskonalasz, na pewno to spieprzysz.

Awatar użytkownika
MonisiaPP
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: MonisiaPP » 06 gru 2005, 23:39

Dominicana pisze:dobra Val to idziemy, jeszcze MonisiePP zabierzemy, niech sobie tez popatrzy na mózgi i otkryte mięsnie :wink: :
Jestem z lekarskiej rodziny, te widoki nie sa mi obce! Kiedys marzylam o medycynie a studiuje zarzadzanie! Zycie figle plata! Ale to wszystko przez faceow! :?
ZAWSZE BLACK & WHITE!

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 06 gru 2005, 23:47

a czemu te zwłoki brzydko pachną? przecież są w lodówkach, to chyba powinno powstrzymac jakoś proces gnicia co?? czy sie myle?
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
MonisiaPP
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: MonisiaPP » 06 gru 2005, 23:48

formalina smierdzi
ZAWSZE BLACK & WHITE!

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 06 gru 2005, 23:52

to swoja droga :wink: ale chodzi mi o te zwloki do sekcji :wink:
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
MonisiaPP
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: MonisiaPP » 06 gru 2005, 23:56

Dominicana ja Cie blagam , ja jem :roll: Pogadamy jak sie spotkamy! Tylko blagam , jak bede juz wstawiona, to nie gadaj o tym, bo zaczne... :roll:
ZAWSZE BLACK & WHITE!

Awatar użytkownika
Valentina
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Valentina » 07 gru 2005, 01:46

MonisiaPP pisze:Pielegniarka to Ty bys chciala zostac, by takiej jednej glupiej pielegniarce nastukac.... :rock:
...nastukać to mogę i teraz...http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... 20kopy.gif :lol: :wink: ...ale nie będę sobie głowy zawracać jakimś ostatnim rodzajem rabarbaru...http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... o_jest.gif :lol: :wink:

...a do mojego pielęgniarskiego powołania natchnął mnie wyłącznie pan dentysta...http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... a/zeby.gif ..za tydzien zabiorę Cię ze sobą, bo mam się pojawić u pana doktora :D ...to zobaczysz... 8) ...razem ze mną zapiszesz się do szkoły pielęgniarskiej...http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... o_jest.gif :wink:
Już po operacji nosa - 7 lipca 2005 oraz chirurgicznej korekcji ust - 12 października 2005
Dr PIOTR SKUPINhttp://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... doping.gif

Awatar użytkownika
MonisiaPP
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: MonisiaPP » 07 gru 2005, 08:33

:D :D Mozemy jechac!! Bede udawala ze mam dziury z zębach :pirate: i potem do Daewoo pojedziemy jeszcze :wink: wrocimy obwodowa i udamy sie na przeszpiegi... :down:
ZAWSZE BLACK & WHITE!

Awatar użytkownika
MonisiaPP
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: MonisiaPP » 07 gru 2005, 11:38

No i sie posikalam!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Podobienstwo uderzajace!!!!!!! :D :D :D :D
ZAWSZE BLACK & WHITE!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”