Czy jest ktoś komu nie zależy na małżeństwie i dzieciach?

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Eeku
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Re: Czy jest ktoś komu nie zależy na małżeństwie i dzieciach

Post autor: Eeku » 01 paź 2011, 09:53

Dziewczyny ale jakby co,mysle ze zle mnie nie zrozumialyscie?Ja kocham mojego synusia mimo wszystko!!!Tylko wiecej dzieci nie potrzebuje.Jeden synus mi wystarczy na cale zycie!!!!!
Plastyka brzucha 25.02.11 Szczecin. Artplastica .Dr.Grazyna Nasinska-Jurek
Wiek 39 lat
Wzrost 1.67 cm.
Waga 54 kg.
Jedno dziecko 20 lat

Awatar użytkownika
JoannaOneInAMillion
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: JoannaOneInAMillion » 19 paź 2011, 01:21

Ja mam dopiero 23 lata, ale zauważyłam pewną tendencję... Wielu moich rówieśników już się pobrało i są dzieciaci... Gdy o tym z kimś rozmawiam, zaczyna mnie wypytywać, kiedy będzie moje wesele... Nie jestem sama, ale nie chcę brać ślubu zwłaszcza w tak młodym wieku, ale kiedy odpowiadam w ten sposób, zostaję uznana za co najmniej dziwną... Jak można nie chcieć mieć dzieci i wciąż się bawić? Uważam, że to za wcześnie, ja mam plany, marzenia i cele... Mam studia i pasje, miłość też. Legalizacja nie ucieknie i niczego nie zmieni a dziecko to już za poważny krok... Powoli zaczynają się takie rozmowy i bardzo mnie to drażni...
Diament- kawałek węgla, który zdołał zmienić swe Marzenia w Rzeczywistość...
Pilnie zamienię się na wcześniejszy termin konsultacji u dr Szczyta!!! Moja- październik 2014

Awatar użytkownika
headie
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: headie » 19 paź 2011, 08:35

Co Ty mówisz? Że niby u nas we Wroc mają takie podejście?? Ja się z tym nie spotkałam . Mam 31l i nikt mi morałów nie prawi ale to moze dlatego ze wiedzą ze dzieci nie lubię.

Villemo
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Villemo » 09 sty 2012, 19:25

Tego typu stronki już tu były podawane, ale chyba się nie powtórzę. Dostałam od szefa (nomen omen dzieciatego). Dlaczego nie warto mieć dzieci:

http://www.edziecko.pl/rodzice/56,79361 ... iu,,1.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Gdzie ten argument jest najlepszy:
http://img441.imageshack.us/img441/2941/bachory.th.jpg

I mocny artykuł, z którego dowiedziałam się, że istnieje w Polsce periodyk pod znamiennym tytułem: "Magazyn Bachor czyli bezradnik dla nieudacznych rodziców"
No nawet na mnie robi wrażenie.
http://www.edziecko.pl/rodzice/1,79361, ... orem_.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"Zbieram egzemplarze już teraz. Jakby mnie kiedyś bachorem pokarało będzie jak znalazł zanim będę mogła się go legalnie pozbyć" - pisze na forum użytkowniczka Lulija.
Z ciekawości rozejrzę się za tym czasopismem. Pytanie czy znajdę chociażby w Empiku.
http://www.suwaczek.pl/cache/8b9694d8d0.png
16.07.2007 Dr Skupin- Mentor anatomiczne 330cc MP pod miĂŞsieĂą

Awatar użytkownika
headie
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: headie » 09 sty 2012, 20:52

Usmiałam się z tego art. o " Bachorze " . Dobre, gorzej, że wiele osób może brać takie pismo na poważnie i robić z tego aferę. Lubię czytac komentarze pod takimi art. (rofl

.....Skoro już powróciłyśmy do tematu. To jakiś czas temu mój TŻ miał spotkanie z grupą dawno nie widzianych znajomych , ale mój instynk samozachowawczy podpowiedział mi żeby się wyautować z tej imprezy i póść w tym czasie poćwiczyć. I przyznam, że mnie nie zawiódł , bo jak dzwoniłam do niego to słyszałam przez słuchawkę krzyki Okazało się ze kazdy przeszedł z dzieckiem a niektórzy już nawet się kolejnych dorobili więc dzieci było tyle co doroslych. Oszalałabym (whew

Awatar użytkownika
Dessert
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Dessert » 10 sty 2012, 18:28

Masakra, ja bym się zdziwiła jakby dzieci na imprezę "dla dorosłych" przyszły. :D
Nie wiem jak można kogoś kto nie chce mieć dzieci namawiać do tego by miał. Ja mówię mojemu mężowi, że drugiego dziecka nie chcę i jedno nam wystarczy. Na razie nie mamy warunków, bo czeka nas przeprowadzka itd, więc nie nalega. Niby by chciał, ale wie, że nie możemy sobie pozwolić. Poza tym chyba też mu się ostatnio odwidziało, bo nasi znajomi dorobili się drugiego :) moja siostra ma małe dziecko i jak ma z nim zostać sam na kilka godzin to jest przerażony :D na pewno da mu popalić, na to trochę liczę :D uważam, że jak ktoś nie chce dziecka to choćby nie wiem co, to zawsze będzie w nim tkwiło jakieś uczucie niespełnienia. Nie wyobrażam sobie jakby ktoś mnie do tego zmusił, szkoda dziecka. Można dziecko kochać, ale ono chyba wyczuje, że jest coś nie tak, że matka nieszczęśliwa itd. Ja nie za bardzo chciałam mieć dzieci, tzn. jeśli już to chciałam być młodą mamą, 25 lat to dla mnie górna granica była. Nie przypuszczałam, że się zdecyduję na dziecko, raczej myślałam, że dobiję do górnej granicy i koniec. A jednak, poznałam mojego przyszłego męża, zaczęliśmy myśleć o dziecku, zaczęłam liczyć swoje dni płodne i gdy było największe prawdopodobieństwo postaraliśmy się o dzidzię :) i nie żałuję tego, synek jest naszym oczkiem w głowie, a nas zbliżył do siebie, teraz jest tak jak powinno być :) tylko martwię się jak z pracą gdy się przeprowadzimy, tu nie muszę pracować, a po przeprowadzce będzie trzeba, tylko co wtedy z dzieckiem :(
Ludzie mogą wybaczyć talent i inteligencję. Ale nie urodę. Piękna kobieta w potocznej opinii musi być głupia i trudno zmienić ten stereotyp.

Awatar użytkownika
katelg
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: katelg » 20 sty 2012, 12:34

Ehh u mnie niestety los zadecydował za mnie. Antykoncepcja nie zadziałała i jestem w ciąży (triste Jestem załamana, nie czuje żadnych pozytywnych uczuć, mimo że z partnerem nam się fajnie układa to nie jesteśmy na to gotowi, jesteśmy młodzi i raczej chcemy szaleć a nie rezygnować z pracy/edukacji na rzecz babrania się w pieluchach. Boje sie ze dziecko rowniez wyczuje ze nas uniesczęśliwi. Rozważam też adopcje ale to też psychiczna męczarnia i potem zastanawianie się (triste
23 MARCA 2009 Dr Skwiercz anatomy mentor cpg333 545 i 485:)

W planach wymiana na okrągłe, nosek, usta i lipo :)

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 20 sty 2012, 13:21

Och katelg, wspolczuje, naprawde. To bardzo trudna sytuacja.
Cialo to niestety nie maszynka i nigdy nie mozna byc pewna tego, co sie w srodku dzieje. Robi swoje i tyle.
Pomysl o tym, ze przez 9 miesiecy bedziesz nosila to dziecko, o ile zdecydujesz sie na adopcje. Czy potrafisz tak dlugo wytrzymac z ta mysla?
Jak daleko jestes?
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

Awatar użytkownika
katelg
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: katelg » 20 sty 2012, 13:46

14 tydzien (triste Mam wstręt do swojego ciała, sama nie wiem jak to ująć, odechciało mi się żyć bo każde wyjście jest dla mnie złe (pleure Leze w lozku i chyba juz nawet nie mysle.
23 MARCA 2009 Dr Skwiercz anatomy mentor cpg333 545 i 485:)

W planach wymiana na okrągłe, nosek, usta i lipo :)

Awatar użytkownika
headie
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: headie » 20 sty 2012, 13:46

Jest też inne rozwiązanie jeżeli ktoś je dopuszcza w swoim sumieniu.uuuuu 14 tydzień to juz daleko. A od dawna wiecie ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”