jak znaleźć wymarzoną pracę??

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Lady_80
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Lady_80 » 14 lut 2006, 14:13

savanna pisze:A co do umiejetnosci-to jeden jezyk zna teraz kazdy i zazwyczaj jest to angielski wiec nie stawialabym akurat na te umiejetnosc.
wiesz akurat znam nie tylko jezyk angielski ale też rosyjski i uważam, że jestem zdolną i inteligentna osoba, zreszta potwierdzeniem sa dwa dyplomy ukonczenia 2 kierunków studiów równocześnie..
powiêkszenie piersi - dr Dobrska(Vita-Glob)

[url=http://www.TickerFactory.com/]
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... weight.png

Awatar użytkownika
Lady_80
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Lady_80 » 14 lut 2006, 14:19

savanna pisze:Taki sam jak wszedzie-proporcjonalny do umiejetnosci.Firmy daja mozliwosc rozwoju-jesli masz cos do zaoferowania i i szybko przestawiasz sie do zmiennych okolicznosci.
niezgadzam sie z Tobą.. Znam naprawde duurzo zdolnych osób bo dobrych studiach i ... pracuja jako handlowcy za 1000tys i znam osoby które cudem pokonczyly studia prywatne i maja super stanowiska a dlaczego... bo prezes firmy to ich sasiad, znajomy itp.

Oczywiscie nie mowie, że wszyscy zdobywaja tak prace bo to bylaby nie prawda ale wiekszość!!!

Awatar użytkownika
savanna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: savanna » 14 lut 2006, 14:57

Lady_80 pisze:
savanna pisze:A co do umiejetnosci-to jeden jezyk zna teraz kazdy i zazwyczaj jest to angielski wiec nie stawialabym akurat na te umiejetnosc.
wiesz akurat znam nie tylko jezyk angielski ale też rosyjski i uważam, że jestem zdolną i inteligentna osoba, zreszta potwierdzeniem sa dwa dyplomy ukonczenia 2 kierunków studiów równocześnie..
Bez obrazy ale studia to moze,kazdy teraz skonczyc i na rynkach europejskich,ukonczone studia to kropla w morzu.Naprawde trzeba miec glowe na karku i chec samorozwoju zeby piac sie po szczebelkach kariery ale przede wszystkim trzeba byc przedsiebiorczym. :roll: Tak wyglada ta duza "machina"
Papieros skraca zycie o 9 minut.Seks wydluza je o 15 minut.Walczmy seksem o nasze zycie!

Awatar użytkownika
savanna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: savanna » 14 lut 2006, 15:02

Lady_80 pisze:
savanna pisze:Taki sam jak wszedzie-proporcjonalny do umiejetnosci.Firmy daja mozliwosc rozwoju-jesli masz cos do zaoferowania i i szybko przestawiasz sie do zmiennych okolicznosci.
niezgadzam sie z Tobą.. Znam naprawde duurzo zdolnych osób bo dobrych studiach i ... pracuja jako handlowcy za 1000tys i znam osoby które cudem pokonczyly studia prywatne i maja super stanowiska a dlaczego... bo prezes firmy to ich sasiad, znajomy itp.

Oczywiscie nie mowie, że wszyscy zdobywaja tak prace bo to bylaby nie prawda ale wiekszość!!!
Po pierwsze to byla odpowiedz dotyczaca Twojego pytania o rynek irlandzki-wiec Ci opowiedzialam

Po drugie -wiem jak zdobywa sie prace w Polsce i dlatego w Polsce nie mieszkam-glownie z tego powodu,ze mi to nie imponuje oraz nie mam zamiaru wykonywac brudnej roboty za przyglupich,pousadzanych na "stolkach" synusiow swoich tatusiow.Po trzecie nie nadaje sie na pracownika podleglego,wiec musze miec mnostwo swobody w wykonywaniu swoich zadan
Papieros skraca zycie o 9 minut.Seks wydluza je o 15 minut.Walczmy seksem o nasze zycie!

ask
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: ask » 14 lut 2006, 15:17

A mi sie wydaje, ze i w Polsce i w Irlandii to jest tez kwestia "szczescia". Jasne, ze jesli jestes uparta i szukasz do upadlego to cos dla siebie znajdziesz, ale najczesciej to przypadek decyduje gdzie wyladujesz :)

A tak szczerze to nie wiem dlaczego tak sie zachwycac ta Irlandia. Niestety wiekszosc Irlandczykow (a znam ich z 50 "sztuk") jest tak zarozumiala, ze az przykro... patrza na Polakow z gory i wydaje im sie, ze praca u nich za kiepskie pieniadze to dla nas szczyt szczescia... no i straszna tam maja pogode :twisted:

Awatar użytkownika
Lady_80
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Lady_80 » 14 lut 2006, 15:19

ask pisze:A mi sie wydaje, ze i w Polsce i w Irlandii to jest tez kwestia "szczescia". Jasne, ze jesli jestes uparta i szukasz do upadlego to cos dla siebie znajdziesz, ale najczesciej to przypadek decyduje gdzie wyladujesz :)
Właśnie o tym mowie!! sczescie i jeszcze raz szczescie!!!

Awatar użytkownika
Lady_80
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Lady_80 » 14 lut 2006, 15:21

[savanna] Bez obrazy ale studia to moze,kazdy teraz skonczyc i na rynkach europejskich,ukonczone studia to kropla w morzu.duza [/quote]

oczywiscie ze tak ale na dyplomie jest nazwa uczelni!! tryb studiowania itp. nie każdy może skończyć dobra uczelnie!!

Awatar użytkownika
savanna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: savanna » 14 lut 2006, 15:37

Lady_80 pisze:[savanna] Bez obrazy ale studia to moze,kazdy teraz skonczyc i na rynkach europejskich,ukonczone studia to kropla w morzu.duza
oczywiscie ze tak ale na dyplomie jest nazwa uczelni!! tryb studiowania itp. nie każdy może skończyć dobra uczelnie!![/quote]

Nazwa Uczelni-no podejscie godne podziwu :twisted: Widzialam cv-ki ludzi po Jagielonce po jakis "sztucznych " tworzonych kierunkach na sile-zeby uczelnia miala z czego ciagnac.Pewnie tez sobie wmawiali ,"ale to przeciez taka renomowana uczelnia".

A co dokonczenia uczelni-Znalam ludzi,ktorzy kuli na uczelniach,majac super stopnie-a zderzenie z zyciem ich gorzko rozczarowalo.Mylisz pojecia-ukonczenie studiow nie jest gwarantem tego ,ze ktos bedzie przedsiebiorczy,pracowity,rezolutny,asertywny,konsekwentny,etc

Awatar użytkownika
savanna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: savanna » 14 lut 2006, 15:40

ask pisze:A mi sie wydaje, ze i w Polsce i w Irlandii to jest tez kwestia "szczescia". Jasne, ze jesli jestes uparta i szukasz do upadlego to cos dla siebie znajdziesz, ale najczesciej to przypadek decyduje gdzie wyladujesz :)

A tak szczerze to nie wiem dlaczego tak sie zachwycac ta Irlandia. Niestety wiekszosc Irlandczykow (a znam ich z 50 "sztuk") jest tak zarozumiala, ze az przykro... patrza na Polakow z gory i wydaje im sie, ze praca u nich za kiepskie pieniadze to dla nas szczyt szczescia... no i straszna tam maja pogode :twisted:
Polacy za to sa zawistni :twisted: Nigdzie nie powiedzialam,ze sie "zachwycam" Irlandia,ale dla mnie to raj podatkowy,poza tym mam tu swoj duzy dom i nie tlumacze sie nikomu skad go mam :evil: By the way-ja za kiepskie nie pracuje :twisted:

ask
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: ask » 14 lut 2006, 15:42

ale jesli ktos jest "przedsiebiorczy,pracowity,rezolutny,asertywny,konsekwentny" nie oznacza to jeszcze, ze wie co robi ;)... bo jesli nie ma pojecia w temacie (ktore powinno sie miec po studiach) to i tak nie wykona pracy porzadnie.

Nie twierdze, ze studia to wszystko, ale na pewno sa pomocne ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”