Życie zaczyna się po 40-tce. cz 10.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 10.

Post autor: niebieska » 07 maja 2014, 17:05

marena, kremy do oczu to sciema, zawieraja mniej substancji aktywnych, niz te do twarzy.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 07 maja 2014, 17:24

Tak.Jak musisz to kup z tej serii normalny do twarzy.Ma większe stężenie tych "cudowności" kremy pod oczy mają mniej żeby nie uczulały (chyba, bo na chłopski rozum to powinny być bogatsze)
zadowolona

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 07 maja 2014, 18:25

Na worki pod oczami pomoze tylko operacja. W żadne cuda nie wierz i lepiej odkladaj na op. Od dziecka mialam problem z workami,wydalam za granicą kupe kasy na kremy,serum,cudawianki....Zoperowalam i mam świety spokój (yes) (tmi Na problemy ze snem,PROGESTERON ale was cięzko przekonać i sie meczycie (talking (itwasntme Śpie jak zloto,a wybudzalam sie i nie moglam usnąć. U mnie na 100% zaczelo sie juz przekwitanie bo od prawie roku mam coraz rzadsze miesiączki. Na uderzenia soyfem, (estrogen) łykam jak czuje ze zaczynam mieć uderzenia. Połykam 3-5 dni i znów mam spokuj na pare tygodni,a na spanie progesteron. Troszke na noc wcieram w rękę i za 30 min robie sie senna,odpręzona i spie do 8.30 (sun (rofl
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 07 maja 2014, 21:00

marena, a wez sobie zamow ktores serum z vit c z bu, nadaje sie tez do twarzy i rozjasnia ladnie.
zima od razu poradzilabym Ci retinol, ale teraz niekoniecznie.
te kremy drogeryjne tak sobie dzialaja, skora jest po nich mila i wlasciwie tyle.
jesli chodzi o oko, to nie bardzo zrozumialam.
kiedys mi sie zrobily takie biale babelki na linii wodnej, same zniknely, ale chyba masz cos innego.

Awatar użytkownika
blazoo
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: blazoo » 07 maja 2014, 21:44

MARENA! Powinnaś szybko udać się do okulisty, objawy przypominają Nużycę czyli zarażenie nużeńcem,któremu często towarzyszy zarażenie paciorkowcem lub gronkowcem/ charakterystyczne białe wybrzuszenia pomiędzy rzęsami/,tzw jęczmień lub gradówka to nic innego niż właśnie objawy dwóch wymienionych.Leczenie to antybiotyk, oczywiście nie używaj kosmetyków kolorowych do czasu konsultacji z lekarzem.Nie kombinuj na "własną rękę".

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 07 maja 2014, 22:31

Marena, zrób sobie okład - zmocz np płatek kosmetyczny w przegotowanej, ale oczywiście ostudzonej, wodzie i daj na chwilę na oko, niech leży dopóki czujesz ciepło.
Potem spróbuj uchwycić w dwa palce brzeg powieki i ściskaj dość mocno
albo patyczkiem kosmetycznym zmoczonym w ciepłej wodzie masuj od strony policzka w kierunku oka. Może ci się zatkały gruczoły powiekowe - moja mama miała niedawno zaleconą taką kurację
Miała też krople Liposic Fluid 3xdz, kupowałam bez recepty, ale było mówione, że to grzanie i oczyszczanie jest ważniejsze, więc się z kroplami nie spiesz.
Jak nie pomoże to oczywiście leć do doktora

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 07 maja 2014, 22:34

blazoo dzięki, już poczytałam na necie o tej cholerze,
może i to diabelstwo, chociaż akurat dzisiaj byłam u kosmetyczki na zabiegach na twarz i jej to pokazałam, stwierdziła ze to kaszaczek się robi, nakuła mi to sterylną igłą i zniknęło...a do okulisty to termin na grudzień wolny (giggle
anima dziękuję, na wszelki wypadek zastosuje metodę z wodą, żeby całkiem minęło, a jak nie minie to spróbuje jeszcze te krople kupić, bo teraz lekko powieka opuchnięta w tym miejscu na lini wodnej.

Awatar użytkownika
bellaluna
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: bellaluna » 07 maja 2014, 22:37

A widzisz, czyli jednak (clin
Wazne, ze udalo sie to usunac (yes)

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 07 maja 2014, 22:50

Marena, jak tam było już dłubane, to nie kładź mokrego gazika. Można również grzać buteleczką wypełnioną ciepłą wodą. Raczej nie ściskaj i nie masuj, jeśli spuchło, żeby tego nie pogorszyć

Awatar użytkownika
cyryl-bea
Administrator Beauty
Administrator Beauty

Post autor: cyryl-bea » 08 maja 2014, 08:30

marena103 pisze:blazoo dzięki, już poczytałam na necie o tej cholerze,
może i to diabelstwo, chociaż akurat dzisiaj byłam u kosmetyczki na zabiegach na twarz i jej to pokazałam, stwierdziła ze to kaszaczek się robi, nakuła mi to sterylną igłą i zniknęło...a do okulisty to termin na grudzień wolny (giggle
anima dziękuję, na wszelki wypadek zastosuje metodę z wodą, żeby całkiem minęło, a jak nie minie to spróbuje jeszcze te krople kupić, bo teraz lekko powieka opuchnięta w tym miejscu na lini wodnej.
u pierwszego lepszego optyka masz okuliste ktory przyjmie cie bez czekania

a kaszak to nic takiego (chodzi o taka biala kropke na powiekach lub pod nimi?)
robia sie gdy skora jest natluszczana a nie nawilzana
cyryl-bea

Przeczytanie regulaminu ze zrozumieniem treści, jest podstawą miłej zabawy na forum!

Youtube: tu
Portal: tu
Facebook: tu

https://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... g-oczy.gif
https://beautywpolsce.com/forum/upload/1 ... Obraz1.jpg

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”