Na emigracji-czyli jak sie odnalezc ?cz.4

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 13 maja 2009, 18:57

nesia pisze: Jesli dostałas uszkodzona paczke, rozerwany list itp - zareklamowałaś?
zareklamowanie nie wiele da...
ja kiedys cesto wysylalam paczki listy do pl i kazde dochodzilo otarte przegrzebane itp...
rece opadaly ile razy reklamowana byla rzecz..
poczte bylo tylko stac na odpis ze to "po drodze coes sie stalo" lub zwalali na zagranice....kierowcow itp....
szkoda bylo tylko nerwow na te reklamacje...
natalya pisze: od dawna wiadomo, ze poczta to zlodzieje..
nic dodac nic ujac :evil:
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Awatar użytkownika
Annetta
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Annetta » 13 maja 2009, 18:59

Witajcie :p :p
Moj pobyt w PL dobiegl konca :cry:
Jak zawsze bylo super i czas niestety szybko plynal.
Cala rodzinka i znajomi gratulowali fasolki :p
Mielismy piekna pogode przez pare dni okolo 24 stopnii 8-) Ach jak bylo fajnie :-D

Nasza fasolka ma juz 14 tygodnii i powoli brzuszek mi sie uwidacznia, spodnie coraz bardziej sa opiete .
Wiece co jak przez pierwsze 3 miesiace nie mialam zbytniej ochoty na slodycze to teraz az mnie do nich ciagnie i codziennie bym cos slodkiego jadla.Wlasnie wciaglam pol czekolady :oops:
Myslalam ze to ciagle ciazowe zmeczenie zniknie po przekroczeniu 3 miesiecy-ale jednak nie-nadal jestem przymulona :roll: :badgrin:

Ja kiedys tez wyslalam z Holandii paczke do PL -jak sie domyslacie paczka nigdy nie doszla do odbiorcy :evil: .A gdzie zginela-czy w NL czy w PL-trudno stwierdzic.Za to paczki przysylane przez moja mame z Wloch zawsze dochodza.

LondyjakA co u coreczki, rosnie pewnie jak na drozdzach :p
Jak masz chwilke to prosze wstaw fotki malutkiej :p

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 13 maja 2009, 19:15

Fakt -ubezpieczenie paczki to dobra rzecz,a co do reklamacji to nie jest czasem tak,ze mozesz zareklamowac tylko wtedy jesli otworzysz paczke przy nich? Inaczej nie ma na to szans. Juz mialam taki przypadek z allegro kiedys,cos mi nie pasowal rozmiar paczki ale zabralismy ja i na reklamacje nie bylo szans. Sprawe zlozylismy policji bo tamta strona zarzekala sie,ze wyslala inna paczke,zeskanowala wszytskie dokumenty i fakt,paczka byla zupelnie innych rozmiarow i wagi. Skonczylo sie na tym,ze sprawe umorzono a wiecej bylo latania i zachodu niz to warte,chociaz towar byl wartosci 100 zl. Nigdy nie odzyskalismy tych pieniedzy.
Annetta, do trzeciego miesiaca bedziesz czula sie bardzo sennie i ospale i nawet kawa nie pomoze. Ja tak mialam,ledwo wstawalam za godzine chodzilam spac z powrotem albo bylam nieprzytomna. Albo jak gdzies wyjezdzalismy samochodem,ja po 5 minutach spie na siedzeniu :p
Ok wstawie fotki zaraz do dzialu "podzielcie sie naszymi pociechami"

Moja misia w sobote bedzie miala juz 4 tygodnie! :o Ale ten czas leci!
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 14 maja 2009, 09:03

Annetta pisze: Myslalam ze to ciagle ciazowe zmeczenie zniknie po przekroczeniu 3 miesiecy-ale jednak nie-nadal jestem przymulona :roll: :badgrin:
Kochana, to może Cie trzymać nawet przez całą ciążę ;) Ja przymulona i senna czułam się chyba z 6 czy 7 mies., gdzie tylko było mozna - drzemeczka :-) Odpoczywaj, co Ci pozostało 8-)
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 14 maja 2009, 16:18

Annetta pisze: Nasza fasolka ma juz 14 tygodnii i powoli brzuszek mi sie uwidacznia, spodnie coraz bardziej sa opiete
hihi pewnie juz sie uganiasz za ciazowymi strojami...
mi sie baardzo podobaja takie sukienkowe bluski co ladnie podkreslaja brzuszek niby tuszujac go.... :roll:
:badgrin: wiecie o co mi chodzi ;)
a co do przymulenia w ciazy.. mi sie wydaje ze to dlatego ze organizm wyysyla sygnaly zeby zwolnic i odpooooczywac duzo ;)

takze lez i wcinaj zachciankowe jedzonka ;)

a moj szkrab dzis pierwszy dzien w przedszkolu, wlasnie dzwonili ze gada cos do nich a oni nie wiedza co :badgrin:
ojoj jak dziwnie bez dziecka w domu.... :roll:
normalnie mam czas na wszytsko i az niewiem co robic hahahahahaha
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Awatar użytkownika
Annetta
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Annetta » 14 maja 2009, 17:16

Nesia to faktycznie dlugo Cie to przymulenie trzymalo, znajoac moje szczescie tez i tak bedzie u mnie :badgrin: Zaraz ide sie zdrzemnac ;)

Londyjka Mia to sliczna dziewuszka :p
A ja jak tylko sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to odstawilam kawe-jakos tak nagle mi nie smakowala, tak wiec na moje przymulenie wciagam slodkie-ale to i tez nie dobrze :evil:

Cukiereczku PLMam nadzieje ze Twojemu szkrabowi podobalo sie w przedszkolu :-D , a i pewnie do nich po polsku mowil :p
Ja juz kupilam troche ubran ciazowych :-) , 3 pary spodnii, spodnice, pare tunik-musze przyznac ze ubrania ciazowe sa dosc modnie uszyte i ladne :p

Dzis zglosilam w pracy moja ciaze-kolezanki i koledzy wysciskali , wycalowali mnie, bylo naprawde milo :p Nikt sie nie skapnal ze mi brzuszek rosnie ;) dlatego bylo wielkie zaskoczenie.
Ok, ide wciagnac michaszki przywiezione z PL :oops: i troche sie poloze.

Awatar użytkownika
Poli
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Poli » 14 maja 2009, 18:54

Londyjka sliczna dzidzia, podobna do mamy 8-) .

Co do reklamacji na poczcie to jak najbardziej mozna reklamowac , a nawet trzeba :!: . Niech w koncu wyrzuca z pracy tych złodziei :evil: . Mi sie zdarzylo , krem , ktory kupilam przez internet, zostal zwiniety na poczcie, dostalam tylko pusta koperte , ale zauważyłam to przy listonoszce i odzyskałam pieniadze.
A jesli paczka zaginie, to trzeba miec potwierdzenie wyslania , np z poleconego, poczta w takiej sytuacji musi zwrocic pieniadze. Kiedys bylo 200 zl za zagubiona paczke, nie wiem jak to wyglada teraz :roll:

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 14 maja 2009, 23:04

Annetta pisze: Cukiereczku PLMam nadzieje ze Twojemu szkrabowi podobalo sie w przedszkolu :-D
hihi ja tez ;-)
Poli pisze:Mi sie zdarzylo , krem , ktory kupilam przez internet, zostal zwiniety na poczcie, dostalam tylko pusta koperte , ale zauważyłam to przy listonoszce i odzyskałam pieniadze
o masz... dobrze ze zauwazylas przy listonoszu ale wlasnie trzeba tak zeby wogole odzyskac cokolwiek...

mi kiedys zginely pieniadze sluchajcie ale to takie ze gazeta ktora uzyla mojej foty mi zaplacila z potwierdzeniem ..ja nie dostalam zadnych pieniedzy , dzwonie do nich a oni ze dawno je wyslali i otrzymali potwierdzenie... ja mowie ze nic nie potwierdzalam wiec oni ze wysla reklamacje... niby mi wyslali pismo - wiem ze to zrobili tylko ktos na poczcie podpisal ze ja wycofuje reklamacja wiec ja znowu do nich dzwone ze ja nic nie podpisalam.... i to sie ciagnelo pare ladnych miesiecy i pewnie bylo by do wygrania bo ja naprawde tych pieniedzy nie widzialam na oczy za to wymusilam pokazanie na poczcie podpisu i ktos podpisal moim nazwiskiem....
ale wyjechalam i olalam juz te pieniadze bo wtedy tez dzialo sie cos waznego w moim zyciu i niemialam glowy do poczty i innych spraw :roll:
niewazne, tak czy tak powinni cos zrobic z takimi zlodziejami :evil:
Annetta pisze: Ok, ide wciagnac michaszki przywiezione z PL :oops: i troche sie poloze.
ja wlasnie zajadam kasztanki mniam mniam i popijam baylejsa ;)
tak wyglada moja dieta :(

jutro mam wolne i nie pracuje wiec moge sobie pofolgowac hihihihi

;)

Awatar użytkownika
ewelinatroll
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: ewelinatroll » 15 maja 2009, 13:17

tak mi sie dziewczyny przypomnialo, ze wszystkie paczki wysylane za granice sa otwierane i sprawdzane.czasami pokazuja to w telewizji.
Doktor Kasprzyk Powiekszenie 27 luty 2013
Silimed Maximum XH 485
Wyjsciowka http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 45#p756845" onclick="window.open(this.href);return false;
6- dniowe http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=610" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 15 maja 2009, 17:00

No ja juz wczesniej napisalam,ze wydaje mi sie,ze jedynie kiedy otworzy sie przy listonoszu to mozna zlozyc reklamacje,innym razem nie jestes w stanie niczego udownodnic...
Mia dziekowac za komplementa :-)
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”